Zaterdag 2E: RKDEO pakt broodnodige overwinning op CWO

In Nootdorp greep RKDEO drie belangrijke punten in de strijd om uit de onderste regionen weg te komen. Door de overwinning verschafte RKDEO zich een klein beetje ruimte in de degradatiestrijd, maar kunnen de Nootdorpers ook weer omhoogkijken.

Tekst: Roland van der Linden    |    Foto’s: Sander de Hollander

In het eerste kwartier zette CWO veel druk en zag twee treffers afgekeurd worden vanwege buitenspel. Uit de eerste echte aanval scoorde RKDEO meteen. Jazz Vermeer bracht de 1-0 op het scorebord. Vlak voor rust maakte CWO-speler Chris Martins Da Silva een overtreding op Sven van Noppen. De vrije trap van Jack Doorschodt belandde in de muur. Eén minuut voor rust viel de 2-0. Na een onderschepping van Irian Boeschoten ging de RKDEO-speler richting het strafschopgebied en legde breed op Olaf Kramer die vrij stond en scoorde.

De tweede helft kende niet veel hoogtepunten. RKDEO kreeg twee hoekschoppen halverwege het tweede bedrijf, maar kon er geen voordeel uit halen. Even later werd een schot van CWO-speler Daniel Furtado Oliveira gepakt door doelman Huub Koning. Met nog vijf minuten te spelen leed RKDEO balverlies in de aanval. Uit de counter kon Tom Kuil de 2-1 scoren. In een spannende slotfase kon RKDEO de punten in eigen huis houden.