Zaterdag 1B: Geen winnaar en doelpunten bij sv Den Hoorn tegen DSO

In een weinig verheffend duel viel er voor de supporters weinig te beleven. De strijd tussen Den Hoorn en DSO werd vooral geleverd op het middenveld. Het duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Tekst en foto’s | Alex Pronk

Na drie minuten spelen zag DSO-speler Daley Windhorst zijn schoot voorlangs gaan. Dit overkwam aan de andere kant ook Dylan Spaans na een mooie combinatie. Een schot van Joep Roovers en een kopbal van Anouar Zibouh gingen over het Hoornse doel heen. In de 41e minuut mocht DSO een hoekschop nemen. Floris Boeije schoot van dichtbij in maar doelman Robert Jan Kuipers hield met een katachtige redding zijn doel schoon.

In de slotminuut ging eerst een kopbal van Timo Reinhardt over en werd even later in het strafschopgebied Mohamed Ouhammou van Den Hoorn neergehaald. Arbiter Olav van Hees kon de actie niet goed beoordelen en liet doorpelen. De bal had op de stip gemoeten.

Na de hervatting kreeg Den Hoorn een aantal kansjes en werd DSO gevaarlijk via Joep Roovers. In de 62e minuut schoot Ian van Baalen van korte afstand op het Zoetermeerse doel maar Sven Wolsheimer hield met een schitterende redding de bal uit zijn doel. Twee minuten later stond Wolsheimer weer in de wed bij een kans van Van Baalen.

Diep in de blessuretijd kreeg DSO-invaller Azar Ghennem nog een kans op een treffer maar ook hier was de doelman de baas en hield knap de 0-0 op het scorebord. Dit werd ook de eindstand in een duel dat geen winnaar verdiende.