Zaterdag 1B: VELO lijdt eerste nederlaag bij sv Nootdorp

Na zeven overwinningen en twee remises is de eerste nederlaag voor VELO een feit. Juist weer tegen sv Nootdorp, dat thuis telkens wint van VELO en uit de punten in Wateringen moet laten. Na een 1-0 stand bij rust konden de Nootdorpers uitlopen naar 3-0 en wist VELO in de laatste tien minuten nog de spreekwoordelijke eer te redden: 3-1.

Tekst: Louis de Letter      |      Foto’s: Franca Dobbe

Beide teams begonnen met veel strijd aan deze wedstrijd en creëerden in het eerste kwartier ook doelkansen. Uit een voorzet van Roderick Meinema ging de bal via Peter Lomonaco en de paal corner en bij sv Nootdorp werd een inzet van de handige Mohammed Ouarraki nog net geblokt door de VELO-defensie. Daarna nam VELO meer het initiatief en dacht in de achttiende minuut een strafschop te krijgen. Tony van den IJssel werd in de rug geduwd bij een goede scoringspoging, maar scheidsrechter Punt dacht daar anders over. Enkele minuten later weer een doelpoging van Tony van den IJssel, maar zijn inzet ging via sv Nootdorp-doelman Michael de Leeuw corner. Daarna nog enkele doelkansen voor VELO via Tony van den IJssel, maar het vizier stond telkens niet op scherp. sv Nootdorp was gevaarlijk via een inzet van Jop Verhagen, maar doelman Jari Puister stond op de goede plaats en bij een volgend spelmoment kreeg ook Jop Verhagen bij een lichte duw geen strafschop.

Vijf minuten voor rust dacht Mart Dubbeld met een kopbal VELO op voorsprong te brengen, maar het vlagsignaal wegens buitenspel werd overgenomen door scheidsrechter Punt. Op slag van rust een grote kans voor Roderick Meinema, diep gestuurd door Ricky van Mierlo, maar zijn inzet ging niet in maar via de paal naast het doel. En als je zelf niet scoort, de rest is bekend, dan scoort sv Nootdorp wel en bepaalde Shwendel Cijntje de 1-0 met een fraaie boogbal over de te ver voor zijn doel staande Jari Puister.

In de tweede helft, met Rens de Vries voor Mart Dubbeld bij VELO, kwam sv Nootdorp goed uit de startblokken met een vrije trap van Mohamed Ouarraki net naast het VELO-doel. Na een uur onnodig balverlies bij VELO op het middenveld en spelmaker Jop Verhagen zag VELO-doelman Jari Puister weer te ver voor zijn doel staan en scoorde van grote afstand op fraaie wijze de 2-0. VELO leek even de weg kwijt met slordige passes en balverlies waarvan de thuisploeg wist te profiteren en Mohammed Ouarakki met een inzet over Jari Puister de veilige 3-0 op het scorebord bracht.

VELO-trainer Kevin van der Geest bracht met Lars de Jong, Joey Kouters en Gino van der Water nieuw bloed in het veld voor Delano Vogel, Irshan Jagbandhan en Roderick Meinema. VELO probeerde terug te komen in de wedstrijd en kreeg acht minuten voor tijd loon naar werken. Een inzet van Tony van den IJssel, op een assist van Lars de Jong, werd door de sv Nootdorp-doelman nog net met de voet gekeerd, maar in de rebound wist Gino van de Water met een strakke schuiver in de verre hoek wel te scoren: 3-1. VELO wilde meer, zette meer druk op de Nootdorpse defensie, maar doelpogingen van Ricky van Mierlo, Rens de Vries en Lars de Jong hadden niet het door de Wateringers gewenste resultaat.

Zo bleef het 3-1 in het voordeel van de gastheren, die daarmee de lijn voortzetten om in de thuiswedstrijden de punten te pakken en ook enkele plaatsen te stijgen op de ranglijst.

(Klik HIER voor meer foto’s van sv Nootdorp-VELO)