Zaterdag 1B: Voorschoten’97 heeft aan één treffer genoeg

Voorschoten’97 nestelde zich goed in de kop van de middenmoot door op sportpark Adegeest UVS van zich af te houden. Door de 1-0 zege kwam Voorschoten’97 op gelijke hoogte met Wippolder en staat op UVS nu vijf punten voor.

Tekst: Ton Beije

Voorschoten’97 startte sterk en had al binnen één minuut de kans om de leiding te nemen via Maatoug, maar de doelman van UVS stond in de weg. In het eerste kwartier zochten beide teams volop de aanval. Er was weinig verschil in strekte het eerste half uur, beide teams waren aan elkaar gewaagd. De rust brak dan ook aan met een 0-0 stand met in de eerste helft toch niet veel spectaculaire acties in de zestien.

Initiatief

In het eerste kwartier van de tweede helft trok Voorschoten’97 langzamerhand het initiatief naar zich toe. Dat leverde na dik een uur de 1-0 voorsprong op voor de gastheren door een treffer van Jim van der Krogt. Daarna een tegenslag voor Voorschoten’97. Guy Smith (foto) liep wel heel simpel tegen zijn tweede gele kaart aan, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest.

Consolideren

Voorschoten’97 beperkte zich tot het consolideren van die nipte voorsprong. Ook Thom Wijnalda kreeg van de leidsman heel kinderachtig een gele kaart voorgehouden. Het deerde de gastheren niet, want zij hielde de 1-0 voorsprong vast tot het laatste fluitsignaal en konden met drie belangrijke punten van het koude veld stappen.