Tweede Divisie: Joël Tillema (AFC) op schot tegen Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis heeft op eigen veld AFC niet echt pijn kunnen doen. Voormalige regiospeler (Scheveningen) Joël Tillema was tweemaal succesvol voor AFC, dat met een 1-4 zege vertrok. Voormalig HVV-er Splinter de Mooij deed ook een duit in het zakje bij de Amsterdammers.

Tekst: Ton Beije           |      Foto’s: Ron Heinen

AFC kwam al na tien minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Het kreeg daarbij de hulp van de scheidsrechter, die wel erg gemakkelijk naar de stip wees. Joël Tillema gaf doelman Tom Boks geen kans vanaf elf meter. Ruim halverwege de eerste helft wisten de bezoekers de marge te verdubbelen. Voormalgi HVV- en Feyenoord-speler Splinter de Mooij kon van dichtbij binnenkoppen: 0-2.

Nadat Lulu Statia van de thuisploeg tegen een gele kaart was aangelopen, kwam Excelsior Maassluis op slag van rust terug in de wedstrijd. Carlito tekende voor de aansluitingstreffer: 1-2.

In de rust bleef bij de gastheren Tobias Kleijweg in de kleedkamer achter en kwam voor hem in het veld Gijs Abbas. Al binnen vijf minuten bracht AFC de marge weer op twee treffers. Melvin Platje scoorde die derde treffer: 1-3. Na dik een uur spelen was AFC dicht bij de 1-4, maar doelman Tom Boks redde fraai op de inzet van Guus van Weerdenburg.

Trainer Dogan Corneille probeerde alsnog de bakens te verzetten door het toepassen van een dubbele wissel. Vincent van den Berg en Redouan Omar Ouali kwamen binnen de lijnen en voor hen maakten Dave van Delft en Carlito Fernima plaats. Veel effect sorteerde het niet, want Joël Tillema tilde met een lob over doelman Boks de stand naar 1-4. Het was zijn tweede van de middag. In die stand kwam geen verandering meer en zo leed Excelsior voor eigen aanhang een duidelijke nederlaag op deze koude zaterdagmiddag.