Oefenvoetbal: ADO Den Haag moet buigen voor Eredivisionist Sparta

ADO Den Haag speelde de eerste wedstrijd onder leiding van Dick Advocaat. Het betrof een oefenduel in het eigen Bingoal Stadion tegen Eredivionist Sparta. De Rotterdammers vertrokken met een 0-3 overwinning.

ADO Den Haag keek, zoals vaker dit seizoen, al snel tegen een achterstand aan. Binnen een minuut nam Sparta de leiding. Doelman Hugo Wentges werd uitgespeeld en Jason Lokilo schoof de bal vervolgens binnen: 0-1. Na die snelle tegentreffer had ADO Den Haag wel het betere van het spel, maar wist niet echt gevaarlijk te worden voor het doel van Sparta-goalie Nick Olij. Alleen Thomas Verheydt was nog dicht bij een treffer met een kopbal en bijna werkt een Sparta-verdediger de bal in eigen doel.

Na zo’n vijfentwintig minuten spelen kwam Sparta op 0-2. Tahari kreeg de bal wat gelukkig voor de voeten en wist doelman Wentges het nakijken te geven. Nog voor rust moest Thomas Verheydt zich geblesseerd laten vervangen. Ter hoogte van de dug-out gleed hij uit en werd vervangen door Joël Zwarts.

Wissels

Sparta had na rust in de beginfase het betere van het spel. De Rotterdammers waren ook gevaarlijk met een bal op de lat en een schot dat voorlangs ging. Na dik een uur spelen bracht Dick Advocaat een viertal wisselspelers in het veld. Amar Catic (voor Ricardo Kishna), Malik Sellouki (voor Max de Waal), Titouan Thomas (voor Dhoraso Klas) en Silvinho Esajas (voor Grgor Breinburg). Een kwartier voor tijd mocht ook Tyrese Asante nog zijn opwachting maken voor Denzel Hall.

Het spel werd er na de wissels aan Haagse zijde niet slechter op, maar het leverde geen treffer op. Vlak voor tijd bepaalde Jason Lokilo met zijn tweede van de middag de eindstand op 0-3 voor de ploeg van trainer Maurice Steijn.

Opstellingen

ADO Den Haag:

Wentges, Verheydt (38 Zwarts), Kishna (65 Catic), Severina, de Waal (65 Sellouki), Klas (65 Thomas), Breinburg (65 Esajas), Werker, Carlson, Hall (75 Asante), Absalem.

Sparta

Olij (45 D. van Crooij), Sambo, Vriends (45 Rekik), Auassar, Meijers, van Mullen, Lokilo, Abels, Tahiri (80 Bal), Mijnans, V. van Crooij  (67 Rosario).

(Foto’s: ADO Den Haag)

Lees verder