Vrouwen 3e klasse: SEP wint topper van sv Den Hoorn, Ariston’80 haalt uit

In 3D deed SEP goede zaken door het uitduel bij sv Den Hoorn winnend af te sluiten. Ook Lyra kwam met drie punten thuis van de wedstrijd bij Zwaluwen. FC ’s-Gravenzande troefde sc Monster af. In 3E bond Ariston’80 sv Charlois aan de zegekar.

Tekst: Roland van der Linden            |     Foto’s: Alex Pronk

3e klasse C (zat)

Voorschoten’97 moest het hoofd buigen voor Quick Boys. De Katwijkse ploeg heeft in deze competitie nog geen punten verspeeld en liet dat tegen Voorschoten’97 ook niet gebeuren. Julia van Duivenbode, Sanne van Beelen en Anneroos van der Marel schoten Quick Boys naar een 3-0 zege.

3e klasse D (zat)

SEP begon goed aan het duel bij sv Den Hoorn en kwam uit een hoekschop al na tien minuten op voorsprong door een treffer van Annemjn Kreffer. In de twintigste minuut was Kreffer opnieuw trefzeker en was de stand 0-2. In het verdere duel ging het gelijk op en waren er weinig kansen. Een kwartier voor tijd kreeg sv Den Hoorn een strafschop en schoot Nina van der Velden van elf meter de 1-2 binnen.

Lyra won na een 0-1 ruststand het uitduel bij Zwaluwen Vlaardingen met 1-3. Lisanne van den Berg scoorde voor de thee en na de hervatting zorgden Sannen Torenstra en Chimene Tetteroo voor een 0-3 voorsprong. Na een te korte terugspeelbal kon Zwaluwen nog een tegentreffer produceren.

Concordia was niet opgewassen tegen DSVP 3. Het ongelijke duel eindigde in 0-8. Maasdijk troefde regiogenoot Naaldwijk met 2-1 af. Namens Naaldwijk was Laura van den Bos trefzeker.

Het zat sc Monster niet mee tegen FC ’s-Gravenzande. Al binnen tien minuten hadden de bezoeksters een 0-2 voorsprong te pakken. Sportclub Monster kwam voor de rust nog wel terug tot 1-2 door een doelpunt van Sascha Meijer, maar ook na de hervatting scoorde FC ’s-Gravenzande snel en werd het 1-3. Na de 2-3 van opnieuw Meijer kreeg sc Monster een strafschop en een kans op de gelijkmaker. Nance van der Meer schoot de bal over. Het was een kantelpunt in de wedstrijd. De thuisploeg moest meer risico nemen en FC ’s-Gravenzande bracht de 2-4 eindstand op het bord. Vienna Warbout (2x), Anna Geskus en Femke Sjoerdsma scoorden voor het bezoekende FC ’s-Gravenzande.

3e klasse E (zat)

Ariston’80 won in een doelpuntrijk duel van Charlois. In Rotterdam stonden de studentes binnen een kwartier al op een 0-2 voorsprong door treffers van Zoyla Barendse en Katja Schmahl. Bij rust hadden Suzanne Tdlohreg en Lydia Mak (2x) de score al opgevoerd naar 0-5. In de tweede helft voerde Charlois de druk op en kwam terug tot 2-5. Ariston’80 nam daarna de controle weer over en liep weg naar een 3-8 victorie. Katja Schmall, Suzanne Thlodreg en Zoyla Barendse scoorden in de tweede helft. DSVP 2 tenslotte verloor met 6-0 van rvv Overschie.