Zondag 3D: Punt voor Taurus, Voorschoten’97 en SVH onderuit

Taurus moest alles geven om een punt te redden in het thuisduel met APWC. Met negen spelers op het veld na blessures hielden de studenten de wedstrijd in balans. Voorschoten’97 verloor opnieuw nu was PVC te sterk. Ook SVH stapte zonder punten van het veld.

Tekst: Roland van der Linden        |    Foto’s: Alex Pronk

PVC – Voorschoten’97

Voorschoten’97 heeft haar val op de ranglijst niet kunnen stoppen. In Utrecht bleef PVC net aan de goede kant van de score. De groengele formatie keerde huiswaarts met een 1-0 nederlaag op zak. Voorschoten’97 staat na de nederlaag op een negende positie.

Taurus – APWC

Taurus nam het in Delft op tegen APWC. De bezoekers uit Amersfoort kregen de eerste twee kansen. Huseyin Teke zag een schot in de tiende minuut het doel missen en negen minuten later strandde zijn inzet op doelman Mark Baken. Een minuut later was het wel raak. Na een hoekschop kon Muslu Nalbantoglu de 0-1 in de touwen werken. Taurus kreeg kansjes via Mischa van va Boxtel en Gelein Visscher maar kon die niet verzilveren. Vlak voor rust was PWC dicht bij een tweede treffer. De bal van Serif Sengul ging via de paal weer het veld in.

In de 55e minuut kon Taurus de gelijkmaker produceren. Een voorzet van Tijmen Smith werd door Gelein Visscher in het doel gewerkt: 1-1. Taurus heeft al geruime tijd last van een te krappe selectie. Eerst viel Glenn de Jong uit en daarna Olivier Brunner. Trainer Julian Tan had zijn twee wisselspelers al gebruikt, waardoor Taurus zich vooral moest beperken tot de bal tegenhouden met maar negen man op het veld. Dit lukte goed en het duel eindigde in 1-1. Taurus is nog steeds de hekkensluiter in de 3D.

SVH – AFC Quick 1890

Ook bij SVH loopt het niet crescendo. De Haagse ploeg was op eigen veld niet opgewassen tegen AFC Quick 1890. De bezoekers hadden na negentig minuten voetballen een 1-4 overwinning op het scorebord staan. Rayvano van Alphen nam de enige treffer van de thuisploeg voor zijn rekening.