Vierde Divisie (zo): Westlandia verliest haar laatste thuiswedstrijd van 2022

De zondagtak van Westlandia heeft haar laatste thuisduel van 2022 niet weten te winnen. Op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk verloor de Vierde Divisionist nipt van Rohda Raalte: 0-1. Voor het laatste competitieduel voor de winterstop reizen de Westlanders komend weekend af naar Westerbork, waar hekkensluiter VKW de tegenstander is.

Tekst: Hans Kulk            |         Foto’s: MFH-Design

De ploeg van de aan het eind van het seizoen vertrekkende Cesco Agterberg lijkt de aansluiting met de top van de Vierde Divisie A langzaamaan te verliezen. Na het duel met Rohda Raalte (0-1) is het verschil met koploper HBS opgelopen tot zeven punten. Niet onoverkomelijk, maar het wordt voor de Westlanders wel een hele kluif om dit na de winterstop te repareren.

In het duel met de bezoekers uit Raalte kon het voor de groenhemden alle kanten op. In de eerste helft was de grootste kans voor de thuisclub. Rajiv Wentholt zette Dinand Kuhn met een fraaie pass voor de keeper van Rohda Raalte, maar zijn hakje kon door de sluitpost worden gered. Ondanks een enerverende eerste helft bleef het tot aan de rust 0-0 op sportpark De Hoge Bomen.

Na de pauze veranderde er eigenlijk weinig aan dat spelbeeld. Beide ploegen wilden dit potje graag winnen, maar wie o wie zou die belangrijke treffer maken? In de 65ste minuut werd er inderdaad gescoord, maar niet door de thuisclub. Julian van Hoogstraten bracht de bezoekers op een 0-1 voorsprong.

Westlandia kwam ondanks een slotoffensief niet meer tot uitgespeelde kansen. Cesco Agterberg en consorten verloren hiermee het laatste thuisduel van 2022. Komend weekend mogen de Westlanders nog één keer op pad alvorens de winterstop begint. De groenhemden gaan op bezoek bij VKW in Westerbork, dat laatste staat in de Vierde Divisie A. Een unieke gelegenheid voor de Naaldwijkers om het eerste gedeelte van de competitie, in Drenthe,  op een positieve manier af te sluiten.

Tijdens de winterstop gaat de zondagselectie een trainingskamp beleggen in het Zuid-Spaanse Torremolinos.