Vierde Divisie (zo): HBS blijft koploper na nipte victorie op Heino

Na veertien duels in de Vierde Divisie A is HBS nog altijd koploper. Maar de voorsprong op achtervolgers is miniem. De ‘Kraaien’ hebben 32 punten, RKAVV 31, Hoogeveen 30 en Purmersteijn 29. In de laatste wedstrijd voor de winterstop komt Be Quick 1887 komend weekend op bezoek in Den Haag.

Tekst: Hans Kulk

Wie puur naar de uitslag (0-1) van het duel tussen het Overijsselse Heino en HBS kijkt, trekt wellicht de conclusie dat de ‘Kraaien’ op sportpark De Kampen een moeilijke middag hebben gehad. Maar niets is minder waar. De ploeg van trainer Ekrem Kahya was in Heino de bovenliggende ploeg, maar wist slechts eenmaal het doel te vinden.

Het overwicht was groot. Ilias Kariou, Martijn Le Congé, Brayen Bröcker en Niels van Pelt kregen kansen op een treffer, maar de bal wilde er voor de pauze niet in voor de koploper van de Vierde Divisie A.

Wachten

In de veldverhouding veranderde er na rust niets. Het was wachten op de openingstreffer van de zwarthemden. En die kwam er. Aanvoerder Niels van Pelt (foto) kopte een vrije trap hard in de touwen. De ban was gebroken, maar meer treffers kwamen er niet meer in Heino. Van Pelt had uit een strafschop zijn tweede van de middag kunnen maken, maar schoot de bal te zacht in. Geen 0-2, maar wel drie punten die in de tas mee teruggingen naar sportpark Craeyenhout.

Kerstcadeautje

Voor Kahya en consorten wacht nog één duel voor de winterstop. Op datzelfde Craeyenhout wordt aanstaande zondag om 14.00 uur afgetrapt tegen Be Quick 1887. Het zou zomaar een mooi weekend voor de ‘Kraaien’ kunnen worden. Zelf winnen en hopen dat het duel tussen Hoogeveen (3e) en RKAVV (2e) gelijk eindigt. Winterkampioen worden en twee punten uitlopen op de concurrentie. Het zou een mooi (vervroegd) kerstcadeautje zijn.

Lees verder