Bert de Best blijft DSO trouw in andere functie

Bert de Best – op de foto samen met voorzitter Ruud Meere – en het bestuur van DSO zijn overeengekomen dat hij na het huidige seizoen voor minimaal drie jaar aan de vereniging verbonden blijft in de rol van Technisch Manager. De Best moet – noodgedwongen – de spreekwoordelijke schoenen aan de wilgen hangen.

Bert de Best is namelijk met de felbegeerde promotie van het eerste elftal naar de eerste klasse niet in het bezit van het juiste diploma om DSO ook in een mogelijk tweede jaar te mogen trainen. Ook dit seizoen doet DSO het meer dan uitstekend en bezet momenteel een keurige tweede plaats.

Gesprek

Om de uitstekende samenwerking niet te laten stoppen, is het bestuur van de Zoetermeerse club met de huidige hoofdtrainer in gesprek gegaan met de doelstelling om hem voor DSO te behouden. Dit heeft geleid tot een overeenstemming voor de functie van Technisch Manager voor de periode van minimaal drie jaar. Met de rol van Technisch Manager komt er (voorlopig) een einde aan de langdurige zeer succesvolle trainerscarrière van Bert de Best.

Taak

De primaire taak van De Best zal zich gedurende het huidige seizoen voornamelijk richten op het behoud van DSO in deze eerste klasse. Daarna zal hij zich gaan bezighouden met het DSO op langere termijn stappen vooruit laten maken, zowel organisatorisch als op voetbaltechnisch vlak.

(Foto: DSO)

Lees verder