Nick Kuipers (ex-ADO Den Haag) weer actief in Indonesische competitie

Oud-ADO Den Haag-speler Nick Kuipers (foto) kreeg dit weekeinde goed nieuws te horen. Na twee maanden te zijn stilgelegd vanwege het drama van Kanjuruhan, gaat de voetbalcompetitie in Indonesië deze komende week van start.

Tekst: Peter Petit

Het drama in het Kanjuruhan stadion in Malang op het eiland Java behoort tot de grootste stadionrampen ooit. Er vielen zeker 135 doden toen supporters van een club uit Soerabaja en een club van Malang op het veld slaags raakten en de politie traangas inzette om de menigte uiteen te drijven. Als gevolg van deze stadionramp werd de competitie in Indonesië bijna twee maanden stilgelegd.

‘Bubbel’

Afgelopen weekeinde werd bekend dat de titelstrijd in Indonesië weer wordt hervat en dat dus ook oud-ADO Den Haag-speler Nick Kuipers (30) weer in actie kan komen. De wedstrijden in de Indonesische competitie, League 1, worden door de achttien clubs in een bubbel, een gecentraliseerd systeem, afgewerkt in diverse stadions op Midden-Java en de regio Yogyakarta.

Vergunning

Twee maanden na de stadionramp heeft de voetbalbond van Indonesië eindelijk van de politie een vergunning ontvangen om de competitie in de hoogste klasse voort te zetten. Voor Nick Kuipers staat op woensdag 7 december de eerste wedstrijd na twee maanden zonder competitieverplichtingen op het programma. Persib Bandung, de club waar Kuipers sinds zijn vertrek uit Den Haag in 2019 voor uitkomt en momenteel achtste op de ranglijst met zeven punten achterstand op leider Borneo, neemt het dan op neutraal terrein in Solo op tegen hekkensluiter Persik Kediri.

Lees verder