Zaalvoetbal Eredivisie Vrouwen: zvv Den Haag op winst, Mazzel Stars onderuit

Bij het treffen tussen zvv Den Haag en EXS Zwolle bleven de drie punten in Den Haag. De Haagse ploeg zegevierde met 4-1. Mazzel Stars ging in Rotterdam tegen Rotterdam Futsal met 6-0 onderuit.

Tekst: Ulis van Maanen      |      Foto’s: Sandra Bol

Zvv Den Haag – EXS Zwolle

Een allesbehalve goed spelend, maar wel trefzeker zvv Den Haag won uiteindelijk ruim met 4-1 van een lastig te bespelen EXS Zwolle, dat duidelijk moeite heeft om te scoren. Opvallend was het bij vlagen goede spel van Sabrina Pufflijk, die ook eenmaal doeltreffend kon uithalen. Ook ex-ADO Den Haag speelster Priscilla Mesker kon weer eens juichen door een doelpunt voor haar rekening te nemen. Dat deden Sylvana den Boer en Samia Kaaouane ook!

Uitblinkster aan Haagse zijde was zonder twijfel goalie Celine Lindhoudt. Met onnavolgbare reflexen wist zij veel Zwolse inzetten met flair en verve te pareren. Controleur Rochella Becker vierde haar rentree en dat deed zij prima.

Een ruime 4-1 overwinning voor zvv Den Haag, dat zich definitief heeft geplaatst bij de Top 6 om straks met vijf andere ploegen, te gaan strijden om de nationale titel. Libertas, FC Marlène, ZVG Cagemax en natuurlijk zvv Den Haag spelen in de kampioenspoule. Futsal Rotterdam, Os Lusitanos en Drs Vijfje spelen op vrijdag 16 december voor de laatste twee plaatsen.

Rotterdam Futsal – Mazzel Stars (vr)

In Topsporthal Rotterdam zag het scheidsrechters duo Joris Versterre en Abderrahim Essaghir het Zoetermeerse Mazzel Star na een ruststand van 4-0 verliezen met 6-0. Namens de ploeg van topcoach Sharon van Zadelhoff scoorden Alyssa Dijkstra (4x) en Khaoula Kadiri (2x).

Lees verder