Marcel van Wieren en MVV’27 na dit seizoen uit elkaar

Trainer Marcel van Wieren (foto) vertrekt na dit seizoen bij MVV’27 uit Maasland. Van Wieren heeft er dan drie seizoenen opzitten bij de club als trainer van het eerste elftal.

Daarvoor heeft hij twee jaar het tweede elftal geleid en werd kampioen en promoveerde naar de reserve eerste klasse. Het tweede komt nog steeds op dit niveau uit.

Ieder jaar bezien de TC en Marcel in goed overleg of aan beide kanten nog voldoende uitdaging aanwezig is om de samenwerking voort te zetten. De enthousiaste en gedreven Marcel van Wieren zegt hierover: ,,Volgens mij komt het team in een andere levensfase na afronding van dit seizoen. Die levensfase vraagt en verdient ook een andere trainer en leiderschapsrol. Om die reden is het goed voor mij en het team om na dit seizoen niet meer verder met elkaar te gaan”. Marcel verwijst met deze quote indirect ook naar de potentie die aanwezig is in de selectie van MVV ’27.

Potentie

Tom Visser, bestuurslid Technische Zaken: ,,Wij zien dat deze potentie volop aanwezig is in de huidige spelersgroep. Dat is ongelooflijk knap, nadat een grote groep spelers in coronatijd is gestopt met selectievoetbal. De afgelopen seizoenen is het elftal dus fors verjongd en is tegelijkertijd onder leiding van Marcel van Wieren een herkenbare speelwijze ontwikkeld. Wij danken Marcel natuurlijk voor zijn inzet als trainer én motivator in onze selectie. Hij heeft met een verfrissende aanpak gezorgd voor de doorontwikkeling van individuen en het team. Voordat Marcel na dit seizoen vertrekt, willen wij er met elkaar natuurlijk nog een succesvol seizoen van maken. De overwinning uit bij Naaldwijk belooft wat dat betreft veel goeds.”

Lees verder