Lobke Loonen wil met ADO Den Haag Vrouwen eerste seizoenshelft goed afsluiten

Vanavond sluit ADO Den Haag Vrouwen de eerste seizoenshelft af. Voor de laatste wedstrijd van de heenronde komt Feyenoord op bezoek in het Bingoal Stadion. Beide ploegen stonden in het debuutseizoen van de Rotterdammers driemaal tegenover elkaar.

Tekst: Ivo Schimmel

De eerste twee duels eindigden in 1-1. Op 1 mei 2022 boekten de groengelen in Rotterdam een overtuigende 0-5 overwinning. Kirsten van de Westeringh (2), Nikki IJzerman, Jaimy Ravensbergen en Jannette van Belen zorgden voor de Haagse doelpunten.

Moeizaam

Momenteel bevindt Feyenoord zich in een moeizame fase. Na vier nederlagen op rij, waarin maar één keer gescoord werd, staat de Rotterdamse club op de zesde plaats met dertien punten uit negen wedstrijden. Daarentegen is ADO Den Haag Vrouwen juist bezig aan een goede reeks. Drie overwinningen op rij zonder tegendoelpunt brachten de Residentieclub naar de vierde plaats met zestien punten uit negen duels. Een zege op donderdag zal plek vier in de winterstop veiligstellen.

Vasthouden

,,Ik denk dat we goed begonnen zijn aan het seizoen en met vlagen goed voetbal hebben laten zien,” kijkt Lobke Loonen (foto) op de clubsite terug op de eerste seizoenshelft. ,,Nu is het zaak dat we van Feyenoord winnen en die vierde plek vasthouden. Ik denk dat we daar blij mee mogen zijn, maar we moeten ook naar boven blijven kijken. We hebben echt een hele goede groep en mogen die vierde plek niet meer weggeven. Ik ben blij met hoe we de eerste seizoenshelft gevoetbald hebben, maar weet zeker dat we nog meer in petto hebben.”

Vijfmaal

Afgelopen zomer kwam de 20-jarige aanvalster over van KAA Gent. In het groengele shirt maakte ze dit seizoen haar debuut in de Eredivisie en scoorde ze al vijfmaal in zeven optredens. ,,Ik ben heel erg blij met de stap die ik heb gemaakt. Ik heb me vanaf moment één welkom gevoeld hier en denk dat dat ook op het veld terug te zien is. Ik denk dat er progressie in mijn spel zit. Nu is het zaak dat zich dat nog meer gaat uitbetalen in doelpunten en assists. Mijn rendement moet nog omhoog vind ik.”

Rendement

Aan dat rendement kan ze donderdag werken in het laatste thuisduel van 2022. ,,Ik denk dat wedstrijden tegen Feyenoord altijd vol strijd en beleving zitten, dat zal donderdag niet anders zijn. We moeten zorgen dat we ons eigen spel spelen en de ruimte die zij laten weten te benutten. Dan ben ik ervan overtuigd dat we de eerste seizoenshelft winnend afsluiten.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Feyenoord vangt vanavond aan in het Bingol Stadion om 19.30 uur.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder