Warming-up 4D: Graaf Willem II VAC hoopt op zege FC Zoetermeer

In de laatste competitieronde voor de winterstop staat in 4D met IJVV de Zwervers-FC Zoetermeer een bij voorbaat aantrekkelijk duel in de subtop op het programma. De Zoetermeerse selectie van hoofdtrainer Leroy Vaes (foto’s) kan Graaf Willem II VAC bij winst op naaste achtervolger IJVV een handje helpen in de race om de titel in deze klasse. De Wassenaarse koploper moet dan zelf geen punten morsen tegen SEV.

Tekst: Peter Petit

IJVV De Zwervers – FC Zoetermeer

De selectie van FC Zoetermeer wacht zaterdag in Rotterdam een warme ontvangst op de onlangs in gebruik genomen nieuwe accommodatie van IJVV De Zwervers. De Rotterdammers, nummer twee op de ranglijst met slechts één punt achterstand op leider Graaf Willem II VAC, behaalden vorige week een zwaarbevochten zege in de altijd lastige thuiswedstrijd tegen middenmoter Floreant. Bij De Zwervers piept en kraakt het de afgelopen weken, maar er wordt wel gewonnen op basis van strijdlust en ervaring. De rood-blauwen kunnen zich tegen FC Zoetermeer geen puntenverlies veroorloven in de strijd om het kampioenschap. FC Zoetermeer, door de entourage van IJVV De Zwervers zeker gezien als concurrent voor de bovenste plaats, zal vooral rekening moeten houden met de twee broers Boudal, Mohamed en Mourad, die bij de thuisploeg de laatste weken in goede vorm verkeren.

Favoriet

Voor hoofdtrainer Leroy Vaes van FC Zoetermeer is IJVV De Zwervers bepaald geen onbekende tegenstander. Vaes: ,,De Zwervers is zeker de favoriet in dit duel. Vorig jaar speelde het nog in de derde klasse en nu, één treetje lager, hebben ze nog maar één keer verloren, met een aardig doelsaldo bovendien. Wij gaan ons strijdplan maken en deze wedstrijd benaderen zoals wij dat elke wedstrijd doen”. Vaes reist zaterdag met zijn selectie naar Rotterdam zonder Dennis Wareman (vakantie) en Yousef Mohamed (blessure). Vaes: ,,Vooraf had ik getekend voor onze huidige positie op de ranglijst – vierde – en het aantal punten dat we behaald hebben. Maar als je de wedstrijden stuk voor stuk bekijkt heb je ergens geluk en een keertje pech. Pak je de punten in een mindere wedstrijd en haal ze je niet waar je het dan weer wel zou verwachten. Al met al ben ik zeker tevreden over het verloop van de competitie. Positief is dat de spelers er echt mee bezig en gemotiveerd zijn.”

Graaf Willem II VAC – SEV

Voor de Wassenaarders van Graaf Willem II VAC zou het thuisduel tegen SEV niet meer dan een routineklus moet zijn. Het verschil op de ranglijst bedraagt maar liefst zestien punten in het voordeel van de ‘graven’ die terug kunnen kijken op een geslaagde eerste helft van de competitie, met veel duels met een grote amusementswaarde. Tegenstander SEV is de dramatische seizoenstart te boven, getuige de duidelijke 4-2 zege van vorige week op VV Moerkapelle, maar de bewoners van de Roggewoning staan, aangemoedigd door een steeds groter wordende supportersschare, zaterdag als grote favoriet aan de start.

KSD-Marine – NOC Kralingen

In ‘de Kuil’ aan de Oude Waaldorpseweg neemt KSD-Marine het in de laatste competitieronde voordat de meeste spelers de smalle ijzers onderbinden voor een welverdiende vakantie in winterse oorden, op tegen NOC Kralingen. De club van de Kralingse Zoom heeft inmiddels drie punten meer vergaard dan de opponent van zaterdag. Winst is voor de pupillen van hoofdcoach Henk Baggerman een absolute noodzaak om uit de gevarenzone te komen. Duidelijk is wel dat de thuisploeg een blamage zoals eerder dit seizoen tegen Groeneweg, 0-8 nederlaag, ten koste van alles wil voorkomen.

VV Moerkapelle – RVC Celeritas

Na de verloren uitwedstrijd afgelopen zaterdag tegen Groeneweg (3-1) wacht RVC Celeritas wederom een uitwedstrijd en wel tegen het dit seizoen wisselvallige VV Moerkapelle. Maar de term wisselvallig kan ook goed gebruikt worden voor de prestaties van RVC Celeritas dit seizoen, met uit de laatste vijf wedstrijden drie keer winst en twee overwinningen. De Rijswijkers komen gewaarschuwd aan de start aan de Windvaan in Moerkapelle, alle overwinningen werden door de komende tegenstander tot nu thuis geboekt.

Ommoord – Haagse Hout

De rode lantaarndragers van Haagse Hout snakken naar de winterstop, een periode zonder competitievoetbal en tijd voor bezinning. En vooral, even weg van het degradatiespook, dat wekelijks ronddwaalt daar waar de Haagse Hout spelers zich vertonen. Zaterdag nog één keer punten proberen te pakken tegen ‘de gezelligste vereniging van Rotterdam Oost’, gevestigd in de Rotterdamse wijk Ommoord. Het is te hopen dat de dit seizoen tot nu zo geplaagde spelers van de Haagse Hout na afloop van het duel ook kunnen genieten van het optreden van de door de thuisclub ingehuurde dj Geevee, maar dan is een zege op het vier plekken hogerstaande Ommoord op sportpark Zwansnesse een absolute ‘must’ voor de hekkensluiter in 4D.

Lees verder