ADO Den Haag Vrouwen besluit prima eerste seizoenshelft met slippertje

Na drie soevereine zeges op rij kende ADO Den Haag Vrouwen donderdag in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Feyenoord een off-day. Het publiek in het koude Bingoal Stadion kon zich op niet veel meer verheugen dan een voortreffelijke partij van uitblinkster Daniëlle Noordermeer.

Foto’s: Franca Dobbe

Het begin van de wedstrijd was nog wel veelbelovend. De klanken van John Medley’s ode aan de ADO Vrouwen klonken nog na, toen direct de weg richting het doel van Feyenoord werd ingeslagen. Liz Rijsbergen probeerde het van afstand, maar haar poging strandde in de armen van oud-ploeggenoot Jasmijn de Groot. Daniëlle Noordermeer zag een knappe slalom onderbroken door een overtreding. Op ruim dertig meter van het doel probeerde zij het ineens, maar De Groot haalde het schot uit de hoek. Uit de daaropvolgende hoekschoppen werd eerst Wiëlle Douma geblokt en in de herkansing Rijsbergen. Kayra Nelemans onderscheidde zich daarna door eerst een open doekje te verdienen met een knappe draai en vervolgens van afstand naast te schieten.

En toen, na 24 minuten spelen, sloeg Pia Rijsdijk – oud-speelster van ADO Den Haag – plotseling toe uit een vrije trap aan de andere kant: 0-1. De Haagse ploeg diende de Rotterdamse vrouwen bijna onmiddellijk van repliek. Lobke Loonen vond Rijsbergen met een snelle ingooi, maar haar uithaal zwaaide af. Feyenoord groef zich nu in en daar had ADO Den Haag het moeilijk mee. De opgave werd nog zwaarder toen Feyenoord uit een counter opnieuw doelpuntte: 0-2. De Haagse aanval drong nog wel aan, maar voorzetten van Nikki IJzerman en Rijsbergen eindigden in de armen van De Groot, net als een laatste poging van Lysanne van der Wal.

Na de rust probeerde trainer Sjaak Polak met Nicole Stoop en Manon van Raay als invalsters nieuw vuur in zijn ploeg te brengen. Vooral aangedreven door de uitblinkende Noordermeer zocht ADO Den Haag voortdurend de beste weg naar het doel. Grote kansen bleven echter uit. Met een scherp aangesneden voorzet was Stoop nog het dichtst bij een treffer. De Groot wist de bal uit de bovenhoek te boksen. Hoekschoppen kreeg de Haagse formatie in overvloed, maar te vaak ontbrak de gebruikelijke precisie.

Met het wegtikken van de tijd werd een Haagse wederopstanding steeds onwaarschijnlijker. Bij nieuwe pogingen van Loonen (gestopt) en Vanessa Susanna (naast) bleef het doel ongeschonden. Van Raay schoot nog eens over. Een trekbal van Jaimy Ravensbergen werd net voor het doel weggehaald. En een harde uithaal van IJzerman vloog rakelings langs de voor de Haagse vrouwen verkeerde kant van de paal. Toen bij een laatste oprisping schoten van Nelemans en Loonen waren geblokt, was het duidelijk dat er deze avond niets meer in het vat zat.

Opstellingen

ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Vonk (46. Stoop), Noordermeer, Douma (67. Susanna), Nelemans; Van Oosten, Ravensbergen, Van der Wal (46. Van Raay); Rijsbergen, Loonen, IJzerman.

Feyenoord:

De Groot; De Graaf, Ypema, Obispo, Brandau; Boshuizen, Koopman, Van den Goorbergh; Van de Lavoir, Rijsdijk, Bennink.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder