Zaterdag 1B: Die Haghe op Ockenburgh gastheer voor sv Nootdorp

Zo vlak voor het begin van de winterstop is de spanning in de eerste klasse B volledig teruggekeerd. Koploper VELO verloor namelijk haar eerste duel in de competitie. sv Nootdorp was op sportpark ’s-Gravenhout te sterk voor de Wateringers: 3-1. Die Haghe is VELO tot op twee punten genaderd. Onderin blijft het droefenis voor DHC. Valken’68 was in Delft oppermachtig: 0-6.

Tekst: Hans Kulk

In de laatste competitieronde van 2022 kan VELO de ‘wintertitel’ binnenhalen. Dan moet de ploeg van Kevin van der Geest in Wateringen wel winnen van het Leidse UVS. Runner-up Die Haghe speelt ook thuis. De equipe van Marcel Koning (foto) treedt aan tegen sv Nootdorp, dat afgelopen weekend VELO versloeg. Bij winst van de withemden en verlies van de rood-groenen is Die Haghe ‘wintermeister’.  Maar eerlijk gezegd zie ik het zover niet komen.

Nummer drie DSO, dat Bert de Best ziet ‘vertrekken’ als trainer, speelt op sportpark Bentwoud tegen nummer laatst DHC. De ploeg van John de Letter staat er verre van florissant voor. Statistieken gemiddeld na negen duels: Aantal doelpunten voor: 0,67, aantal doelpunten tegen: 5,33. De winterstop komt voor de Delftenaren als een verlossing.

Forum Sport kruist op het randje van Den Haag en Voorburg de degens met sv Den Hoorn, terwijl sv Honselersdijk een thuisduel afwerkt tegen Voorschoten’97. Voor laagvliegers VUC en HVV wachten pittige tegenstanders. De ‘pinguïns’ zijn gastheer voor oud VUC-trainer Mark Moen en zijn mannen, oftewel Wippolder. HVV, de ‘Kroonleeuwen’, gaat op bezoek bij het Valkenburgse Valken’68.

Lees verder