Warming-up 4e Divisie (zo): Ekrem Kahya: ,,We moeten thuispubliek trakteren”

HBS bezet na de nipte 0-1 zege bij Heino nog steeds de koppositie in de Vierde Divisie zondag. De concurrenten liggen echter op de loer. Zondag moet de ploeg van trainer Ekrem Kahya (foto) op Craeyenhout zien af te rekenen met Be Quick 1887, dat afgelopen zondag thuis hekkensluiter VKW moeizaam klopte met 1-0.

Tekst: Ton Beije

Trainer Ekrem Kahya terugkijkend op dat duel tegen Heino: ,,De score was inderdaad nipt, maar de score gaf zeker niet het wedstrijdbeeld weer. İk denk dat we in balbezit een hele fase één van de betere wedstrijden hebben gespeeld, behalve de kansen of de laatste fase die we beter kunnen en hadden moeten uitspelen.”

Aanwaaien

Had Kahya na zijn aantreden na veertien duels deze stand verwacht? Hij: ,,Om koploper te zijn? Wat kan ik daarop antwoorden. We hebben de afgelopen maanden heel hard gewerkt, goed gespeeld en eigenlijk sinds dag één heel bewust gewerkt naar een bepaalde manier van spelen. Dat is gelukkig vaker gelukt dan niet en we hebben de punten gehaald die er nu staan. Niets is ons komen aanwaaien en dat we nu staan op plek één is heel erg leuk. Nog steeds is het alleen een tussenstand en die telt alleen voor de dag van vandaag…”

Collectief

Zondag ontvangt HBS Be Quick 1887. Kahya over die opponent: ,,Een heel goed collectief met de minst aantal tegendoelpunten van de Vierde Divisie. We zullen er weer moeten staan in de laatste thuiswedstrijd van 2022. We hebben de afgelopen maanden meer uit gewonnen dan thuis, dus wordt het weer tijd om het thuispubliek te trakteren op een mooie en belangrijke overwinning.”

Balans

Winnen betekent dat HBS de eerste helft van het seizoen afsluit als ‘winterkampioen’, al kijkt de trainer verder. ,,Zoals ik al eerder heb gezegd is het echt wel leuk en een bevestiging dat we op de goede weg zijn, maar die weg is nog heel lang en wij weten wat we willen en wat we ervoor moeten doen. Dus eerst zondag zelf winnen en dan maken we de balans op.”

Over het beschikbare spelersarsenaal zegt de HBS-trainer: ,,We hebben dezelfde groep als vorige week, dus weer een goede groep waarmee we de strijd aan zullen gaan.”

Lees verder