Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Hoogeveen zit in goede flow”

Tegen VOC kwam RKAVV niet in de problemen, maar komende zondag tegen Hoogeveen wordt het anders. Het is de nummer drie op de ranglijst en scoorde bijna twee keer meer. Als de Leidschendammers koploper willen zijn tijdens de winterstop dan moet er gewonnen worden en HBS moet een misstap maken tegen Be Quick 1887.

Tekst: Pieter Donath

Het wordt een kraker op sportpark Bentinckspark in Hoogeveen, dat op tweehonderd kilometer ligt van de thuishaven aan de Kastelenring. Het is de laatste speeldag van 2022. Bij winst van RKAVV is er mogelijk de eerste plaats en bij verlies is zelfs de vierde plaats de plek waar zes weken tegenaan moet worden gekeken. Hoogeveen is een tegenstander die altijd aanvallend speelt. Het won de laatste vijf wedstrijden en is al tien wedstrijden ongeslagen. Op dit moment staat het op de derde plaats met slechts één punt minder dan RKAVV. De onderlinge wedstrijden staan garant voor spektakel. De laatste versie eindigde in 0-1 door een doelpunt van Remco Overdevest, die nu geblesseerd is en na de winterstop zijn rentree zal vieren na maanden afwezigheid.

Trainer Maurizio Ceccucci (foto) heeft Hoogeveen hoog zitten. Het is een ploeg die altijd wil voetballen maar daardoor krijgt RKAVV kansen. ,,Ik ben onder de indruk van het aantal doelpunten (45 in 14 wedstrijden) dat ze tot nu toe hebben gemaakt. Hadden wij dit aantal dan waren we in de winterstop al kampioen geweest.”

Wat vond je van wedstrijd tegen VOC, waarin jullie beter waren en verdiend wonnen?

,,Het was een zakelijke overwinning. Ons spel aan de bal was de eerste helft erg slordig en daardoor ontstonden er veel omschakelmomenten, waardoor we VOC regelmatig de gelegenheid gaven om aan te vallen. In de tweede helft hebben wij dat beter gedaan en zijn we eigenlijk niet in de problemen gekomen.”

Hoogeveen heeft het meest gescoord. Wat voor wedstrijd verwacht je?

,,Hoogeveen speelt al jaren voor het kampioenschap. Het is een heel goede ploeg en het zit in een goede flow. Het wordt dus een lastige wedstrijd om het jaar mee af te sluiten.”

 Jullie hebben al acht keer geen goals tegen en spelen aanvallend. Hoe verklaar je het goede spel ondanks de vele blessures?

,,Misschien omdat we een goede brede jonge groep hebben met een duidelijke speelwijze.”

Zit aanvoerder Remco Overdevest weer bij de selectie?

,,Remco heeft deze week voor het eerst sinds tien weken met de groep meegetraind. Wij gaan die laatste wedstrijd voor de winterstop geen onnodig risico nemen ook al missen we in aanvallend opzicht meerdere vaste krachten. Het seizoen duurt nog lang en wordt komende zondag nog niet beslist. Het neemt niet weg, dat het een zeer belangrijke wedstrijd is.”

 

Lees verder