Warming-up 3e Divisie (zo): TOGB-trainer Mark Schuur: ,,Ons rendement moet omhoog”

De eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft is direct ook de laatste voor de winterstop. TOGB ontmoet UDI’19 op eigen veld. Trainer Mark Schuur (foto) van TOGB zag zijn selectie bij het debuut in de Derde Divisie met 2-2 gelijk spelen in de heenwedstrijd in Brabant.

Tekst: Ron Fruining

Afgelopen zondag speelde TOGB met 1-1 gelijk tegen het Haagse Quick. Helaas moest Youri de Winter al vroeg in de wedstrijd met een blessure naar de kant. Later zou blijken dat hij zijn enkel gebroken had en ongeveer twaalf weken niet inzetbaar zal zijn. UDI’19 verloor op bezoek bij OJC Rosmalen met 4-0. Een vooruitblik met trainer Mark Schuur.

Mark, de eerste seizoenshelft zit erop. Jullie hebben uit 17 duels 22 punten gehaald. Wat opviel in het eerste deel van de competitie is dat jullie veel spelers hebben of hebben gehad met blessures. Heeft dit te maken met de snelheid van het spel op dit niveau?

Schuur: ,,De blessures die wij hebben opgelopen zijn ontstaan door contactmomenten. Dat is nou eenmaal één van de risico’s van een contactsport zoals voetbal. Een knie uit de kom van Jay Zandbergen, de gebroken enkel van Youri de Winter, Glenn Zandbergen met een blessure aan zijn enkel en ook de blessure van Kjell Scheers aan zijn knie zijn het gevolg van of komen hierdoor. Ik wil de blessures niet wijten aan de snelheid van het spel op dit niveau.”

Zijn jullie blij dat er een winterstop aankomt of spelen jullie liever door?

Schuur: ,,Het is wel even goed dat de spelers en staf twee weken rust krijgen. Het is een vol programma dit seizoen, met ook doordeweeks competitiewedstrijden.”

Hoe ziet het programma eruit tijdens de winterstop?

Schuur: ,,We spelen zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Daarna zijn er dinsdag nog metingen en testen en sluiten we donderdag de eerste seizoenshelft af met een activiteit. Daarna zijn de spelers vrij tot 3 januari. In die week trainen wij nog één keer en stappen wij donderdag 5 januari op het vliegtuig naar Malaga voor een trainingskamp. Daar zullen wij tot en met 9 januari trainen en twee oefenwedstrijden spelen. Een keer spelen wij tegen Spakenburg (Tweede Divisie) en de andere tegenstander is Rohda Raalte (Vierde Divisie). Op 9 januari vliegen wij terug naar huis. En dan gaat het weer verder met trainingen en oefenwedstrijden in Nederland, zodat wij klaar zijn voor de start voor de resterende wedstrijden in de tweede seizoenshelft.”

Komende zondag ontmoeten jullie UDI’19. In de heenwedstrijd werd het 2-2. Neem je vanuit die wedstrijd nog spelsituaties mee die komende zondag anders moeten?

Schuur: ,,Het was de eerste wedstrijd van het seizoen en wij nemen zeker een aantal zaken mee die beter moeten om zondag de drie punten in huis te houden.”

Onderschatten van een tegenstander doen jullie niet. Je gaat altijd uit van de eigen groep. Heb je wel iets speciaals bedacht om de wedstrijd zondag voor eigen publiek winnend af te kunnen sluiten?

Schuur: ,,Iets speciaals willen wij het niet noemen, maar als je kijkt naar de laatste wedstrijden die wij gespeeld hebben, moet er een aantal zaken in het verdedigen en aanvallen echt beter uitgevoerd worden. Het creëren van kansen gaat ons redelijk tot goed af, maar de ballen moeten vervolgens wel over de lijn, tussen de palen en onder de lat. Dat rendement uit de aanvallen moet echt omhoog. Daarentegen moeten wij als team ook beter verdedigen, zeker in bepaalde zones op het veld. Daar zal beter positie gekozen moeten worden tegenover medespelers, tegenstander, bal en ruimte. Als wij dat zondag weer een stapje beter kunnen doen, dan de afgelopen weken dan, blijven de drie punten in Berkel.”

Lees verder