Warming-up 3e Divisie (zo): Paul van der Zwaan (Quick): ,,VVSB is in vorm”

Komende zaterdag speelt Quick in Noordwijkerhout tegen VVSB de laatste wedstrijd in het jaar 2022. Ook de seizoenstart was tegen VVSB en de 1-1 was de eerste van acht gelijke spelen. Vorige week was het wederom 1-1 in een boeiende strijd tegen TOGB. Winnen tegen VVSB zou mooi zijn om de winterstop mee in te gaan.

Tekst: Pieter Donath

Quick kende een eerste seizoenshelft met ups en downs. Ups waren het doorbreken van de ‘jonkies’ Issac Dijkhuizen, Enoch George, Erben Lemmers en Boris van der Wiel, het weer maken van doelpunten door Frank van der Heijden, keeper Patrick Zunderdorp is een ‘zekerheidje’ en Pepijn van Zwieten de Blom keerde terug. Er stond een team met een staf die er vol voor ging.

‘Down’

Als ‘down’ kan worden gezien dat het niet lukte om een thuiswedstrijd te winnen. Trainer Paul van der Zwaan (foto): ,,Ik vind dat we net wat te weinig punten hebben gepakt. Acht keer gelijkspelen helpt dan ook niet echt. We hadden er zeker een paar kunnen, nee moeten, winnen. Aan de andere kant blijken we dus ook een (zeer jonge) ploeg te hebben waar je niet zomaar even van wint. Dit is een ploeg in opbouw waar zeker toekomst in zit.”

Ambiance

Quick staat nu op de twaalfde plaats met twintig punten. Voetbalvereniging Sint Bavo (VVSB) heeft negentien punten meer verzameld en staat tweede op de ranglijst. Vrijwel alle wedstrijden worden op zaterdag in de namiddag gespeeld en de ambiance is dan erg gezellig. De resultaten zijn ernaar, want de laatste vier thuiswedstrijden werden gewonnen en er werd liefst zeventien keer gescoord.

Voor Quick was er in de eerste seizoenshelft een sportief en financieel hoogtepunt door het bereiken van de tweede ronde van de TOTO KNVB-beker. De eerste wedstrijd in de voorronde werd vrijgeloot, de tweede wedstrijd uit bij Groene Ster werd met 1-3 gewonnen en ook de uitwedstrijd in de eerste ronde van het hoofdtoernooi werd gewonnen. Uit bij RKAV Volendam (amateurs) werd het 2-4 en in de tweede ronde, op dinsdag 10 januari aanstaande, speelt Quick thuis tegen De Graafschap.

Alert

Maar eerst volgt komende zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen VVSB. De aftrap op Sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout is om 15.30 uur. Paul van der Zwaan daarover: ,,VVSB is een ploeg in vorm die ook heel makkelijk scoort. Wij zullen heel alert moeten zijn en geen persoonlijke fouten maken. Collectiviteit is het sleutelwoord. Concentratie en taak bewustheid het middel.”

Lees verder