Warming-up Tweede Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Trots op die gasten”

Scheveningen pakte vorig weekend wederom een overwinning. Al was het een nipte, 1-0, tegen TEC, maar het leverde wel drie belangrijke punten op. De formatie van trainer John Blok (foto) zou het jaar 2022 ook graag succesvol afsluiten in de laatste thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Het duel op Houtrust begint al om 14.00 uur.

Tekst: Ton Beije

John Blok eerst over de 1-0 winst een week terug, thuis tegen TEC: ,,Ik denk dat we zaterdag een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld. De eerste helft ging nog enigszins gelijk op, al waren we daar al de bovenliggende partij. De tweede helft zijn we heer en meester geweest en hadden we ruimer afstand moeten nemen. Dus niet alleen enorm belangrijke punten, maar ook prima gespeeld.”

Kritisch

Is Blok overigens tevreden over de positie die zijn ploeg nu inneemt op de ranglijst? Hij: ,,De onderlinge krachtsverschillen in deze competitie zijn klein en dat is ook op de ranglijst te zien. Natuurlijk blijven we kritisch, maar gezien alle strubbelingen waar we mee te maken hebben gehad kan ik niet anders dan trots zijn op die gasten. De positie op de ranglijst zegt mij nog niet veel, maar in de ontwikkeling van onze manier van spelen en de teamspirit zijn we enorm gegroeid.”

Oude bekende

Zaterdag weer een thuiswedstrijd voor Scheveningen. Een oude bekende, Rijnsburgse Boys, komt op bezoek. Die ploeg is even afgehaakt bij de kopgroep, maar blijft een geduchte tegenstander. Blok: ,,Rijnsburg heeft natuurlijk een meer dan uitstekende selectie en is niet voor niets al tien wedstrijden ongeslagen. Een leuke wedstrijd, met veel bekenden uit de regio, om mee te eindigen voor de winterstop.”

Waar ligt de kracht van het huidige Rijnsburgse Boys, met enkele regiospelers in de gelederen? ,,Na een moeizame start is Rijnsburg iets meer vanuit de omschakeling gaan spelen”, laat Blok weten. ,,Gezien de snelheid en het loopvermogen in de ploeg geen vreemde keuze. We zullen dus ook enorm op onze hoede moeten zijn als we de bal verliezen.”

Afsluiten

Bij winst zou Scheveningen de eerste helft – vlak voor de winterstop – lekker kunnen afsluiten met 9  uit 3. John Blok: ,,Dat hebben we eigenlijk al door vooral de laatste twee wedstrijden te winnen. Dit is de eerste wedstrijd in de terugronde, maar daarom niet minder lekker om met een goed resultaat af te sluiten voor de winterstop.”

Tot slot de spelersgroep voor komende zaterdag. Blok: ,,Naast de langdurig geblesseerden is Kevin Gomez Nieto nog niet voldoende hersteld. Vorige week is Jaimy Brute uitgevallen met een knieblessure waarbij nader onderzoek nodig is. Deze week hebben we ook last gehad van spelers met griep. Het is dus wederom afwachten, maar Barry Rog en Dario van Breukelen zijn er zeker niet bij.”

Lees verder