Issac Dijkhuizen tekent meerjarig contract bij ADO Den Haag

Issac Dijkhuizen (foto) mag zich vanaf komende zomer speler van ADO Den Haag noemen. De 19-jarige buitenspeler komt op dit moment uit voor zondag Derde Divisionist Quick en maakt in juli volgend jaar de overstap naar ADO Den Haag, waar hij een contract tekent tot medio 2025. Dijkhuizen zal zich voegen bij ADO Den Haag Onder 21.

Dijkhuizen maakte dit jaar zijn debuut in de hoofdmacht van de ‘Haantjes’ en liet zich in zijn eerste wedstrijden meteen gelden. Afgelopen maand werd de jonge Hagenaar door zijn goede prestaties uitgenodigd voor twee testwedstrijden met ADO Den Haag Onder 21. De rechtsbuiten bewees zich in deze twee duels dusdanig dat hij nu wordt beloond met een meerjarig contract bij de club uit zijn eigen stad.

Albert van der Dussen (Academy Director ADO Den Haag) en Issac Dijkhuizen tekenden het contract in de perskamer in het Bingoal Stadion. Van der Dussen: ,,We volgden Issac al langer en dit seizoen maakte hij veel indruk in de wedstrijden bij Quick. Het is een zeer snelle buitenspeler die een goede actie in huis heeft en ook veel dreiging in zijn spel heeft. Ook bij de testwedstrijden bij Onder 21 liet hij zien wat hij in zijn mars heeft en dit was voor ons de bevestiging dat we Issac moesten vastleggen. Het is niet de eerste speler die deze overstap maakt. Bijvoorbeeld Elano Yegen, Tyrese Asante en Xander Severina, die alle drie van Quick afkomstig zijn, hebben bewezen dat de stap naar ADO Den Haag een heel mooie kan zijn voor beide partijen. Dijkhuizen mag zich in eerste instantie gaan ontwikkelen bij Onder 21 en we hopen natuurlijk dat hij dezelfde route kan afleggen als de hiervoor genoemde jongens en dat zijn debuut voor ADO Den Haag snel mag volgen.”

(Foto’s: ADO Den Haag)

Lees verder