Zaterdag 5B/5C: Winst voor topploegen GSC ESDO en ONA

GSC ESDO boekte in een matig duel in 5B toch een overwinning op De Ster. Achtervolger ONA schoof WIK aan de kant. Quick had geen kind aan tegenstander Wanica Star en kwam thuis met een forse zege. In 5C liep DVV Delft op eigen veld tegen een zeperd op tegen NTVV.

Tekst: Roland van der Linden      |    Foto’s: Franca Dobbe & Winfried Klos

5e klasse B

GSC ESDO – De Ster

De thuisploeg speelde een heel slechte wedstrijd tegen De Ster. De vele kansen werden niet afgemaakt en de rust werd dan ook bereikt met een bescheiden 1-0 voorsprong door een doelpunt van Mohamed Achalhi.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. GSC ESDO kreeg de kansen, maar kon ze niet verzilveren, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Tien minuten voor tijd was het duel beslist. Ali Boussaboun zorgde voor de 2-0 eindstand. (Foto’s boven en onder: Franca Dobbe)

ONA – WIK

ONA bond WIK met 3-0 aan de zegekar en blijft druk zetten op koploper GSC ESDO. De Goudse ploeg heeft nog steeds maar één punt achterstand op de Hagenaars.

Wanica Star – Quick

Quick boekte een gemakkelijke zege op Wanica Star. De Haantjes ondervonden in het eerste half uur nog wel tegenstand, maar na de 0-1 van Mees Schoonhoven konden Kai Vonk en Noah Munier (strafschop) de ruststand op 0-3 brengen. In het vervolg van de wedstrijd voerde Quick de score op naar 0-7 door treffers van Tobias van Emst, Kasimir Rispens, Karel Trappenburg en John Maasbach. Wanica Star kreeg één grote kans, maar de bal werd door de Quick-doelman met het gezicht uit het doel gehouden.

DVC – ASW

Voor DVC verliep het duel met ASW niet naar wens. De formatie van trainer Marco Immers sloot de eerste helft af met een 0-1 achterstand en tien man op het veld. Arbiter Ruud Rolandus Boers toonde keeper Joey Niemeijer de rode kaart. Na de thee voerde ASW de score op naar 0-2 voordat Lanny Gregorius de eerste treffer van DVC kon scoren. Na twee treffers van de ploeg uit Waddinxveen schoot Danny Wevers de 2-4 eindstand op het bord. Ook in de tweede helft kreeg DVC een rode prent. Nu was spits Mike van Es de ontvanger.

SVO Buytenpark – REMO

In Zoetermeer boekte REMO een eenvoudige overwinning op laagvlieger SVO Buytenpark. De Haagse club stapte met een 0-4 overwinning van het veld en nestelde zich door deze zege keurig op een achtste plaats. Sammi Jalali. Yassin Benali en Mohamed Sahli (2x) namen de doelpunten van REMO voor hun rekening.

Toofan – Gouderak

Op Ockenburgh kon Toofan niet voor een verrassing zorgen in het duel met Gouderak. De thuisploeg moest met 0-3 het hoofd buigen voor de bezoekers.

Moordrecht – HDV

HDV kreeg een half dozijn treffers om de oren tegen Moordrecht. Door de 6-0 nederlaag is de ploeg uit het Zuiderpark nog steeds de drager van de rode lantaarn.

5e klasse C

DVV Delft – NTVV

Op Sportpark Kerkpolder ging DVV Delft flink over de knie bij NTVV. De bezoekers uit Nieuwe Tonge vingen de thuisreis aan met 0-8 zege op zak. Bij DVV Delft kreeg Sercinio Dieko een rode kaart van scheidsrechter Frank van Asperen.

(Klik HIER voor meer foto’s van GSC ESDO – De Ster)