Zaterdag 4A/4C: Onverwachte nederlaag BSC’68, GDA en PGS/VOGEL soeverein

In 4A ging BSC’68 hard onderuit tegen SJZ. De nederlaag bleef zonder gevolgen daar de concurrenten om de eerste plaats ook punten verspeelden. PGS/VOGEL schoof eenvoudig ODB aan de kant. GDA had nog minder moeite met hekkensluiter Semper Altius.

4e klasse A

BSC’68 begon goed aan het duel met SJZ en was in Zoeterwoude het eerste half uur de betere ploeg en maakte Timo Stolk, die met een fraaie trap de bal over de keeper heen de kruising in werkte: 0-1. De bezoekers kregen nog twee goede kansen en gingen met de kleine voorsprong de rust in. In de tweede helft was SJZ gretiger en kwam op gelijke hoogte. BSC’68 kreeg daarna acht goede kansen, maar scoorde niet. SJZ was een stuk effectiever en benutte bijna al haar mogelijkheden, waardoor de eindstand 5-1 werd.

4e klasse C

ODB – PGS/VOGEL

Lijstaanvoerder PGS/VOGEL kende een prima eerste helft tegen ODB en ging met een 0-2 voorsprong aan de thee. Mario van Duinen zorgde na twintig minuten spelen voor een 0-1 voorsprong. Nog voor de thee verdubbelden de bezoekers de voorsprong. In de tweede helft was Van Duinen weer trefzeker en kwam ODB met tien man te staan en kort daarna viel de tweede rode kaart. Dries Hoogerheijde (2x geel) en Rick Hakkaart mochten vroegtijdig naar de kant bij een 0-3 achterstand. Gino Mulder en Max de Bruin zorgden voor een ruime 0-5 victorie voor de ploeg van Vita Lorente.

BMT – sv Loosduinen

De thuisploeg kreeg binnen tien minuten twee grote kansen waarvan er één benut werd. Na een mooie actie van links werd de bal panklaar gelegd voor Bayram Akyon, die niet twijfelde en scoorde: 1-0. Zes minuten voor de pauze verdubbelde Furkan Eren de marge naar 2-0 na een mooie solo. In de tweede helft kwam sv Loosduinen wat meer in de wedstrijd en creëerde enkele kleine kansen, maar deze werden nog niet benut. De bezoekers werden feller en scoorden de 2–1, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. BMT ging er weer vol voor en sloot het duel af met een 4-0 overwinning door treffers van Furkan Eren en Baris Balkaya, die in staat werd gesteld om te scoren door Bayram Akyon, die alleen op de keeper afging.

VCS – Vredenburch

Vredenburch blijft prima meedraaien in de top van de ranglijst. Het uitduel bij VCS werd in een 0-2 overwinning omgezet door de formatie van trainer Remco Torken. Ener Nicocevic en Bas Visser verzorgden de productie van de Rijswijkers.

sv Erasmus – DUNO

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd al na vijf minuten gescoord. Joeri Haneveld schoot de winnende treffer binnen na goed voorbereidend werk van Mo Simsek en Sander Jassen. DUNO heeft door de overwinning nog steeds de tweede plaats in handen met een punt achterstand op PGS/VOGEL.

GDA – Semper Altius

In de negende minuut nam GDA de leiding in het duel met de Rijswijkers. Justin Schoenmaker ontliep de buitenspelval en schonk de openingstreffer aan de meegelopen Jeroen Mantel. Na een mooie één twee tussen Mark Okhuizen en Arnout Ooijevaar verdubbelde Jeroen Mantel in de 24e minuut de score naar 2-0. Het slordige GDA verzuimde de score voor rust verder op te voeren.

In de tweede helft liep GDA binnen een kwartier weg naar 6-0 door doelpunten van Arnout Ooijevaar (2x), Mark Okhuizen en Vince Vermeulen. Het leed was nog niet geleden door de hekkensluiter. Dennis Heemskerk en Noa Schoenmaker bepaalden de eindstand op 8-0.

HPSV – RAS

Op een zwaar veld verzuimden zowel HPSV als RAS in de eerste helft om te scoren. Het rommelige duel werd in de tweede helft beslist door een enkel doelpunt. Stan Groeneveld, die terug is na lang blessureleed, schoot RAS na een uur naar een 0-1 overwinning.