Zaterdag 3B | Sportclub Monster als periodekampioen de winterstop in

Dankzij een overwinning op concurrent Verburch werd Sportclub Monster de winnaar van de eerste periode. Naaldwijk kwam op gelijke hoogte met de Poeldijkers door een uitzege op sv Houtwijk. KMD hield tegen Duindorp SV de punten in eigen huis. Schipluiden versloeg Laakkwartier. De wedstrijd tussen Zuid West DH en MVV’27 werd afgelast.

Tekst: Roland van der Linden      |    Foto’s: Bert Tielemans & MFH-Design

Sportclub Monster – Verburch

In de streekderby tussen buren Sportclub Monster en Verburch was het al raak na zes minuten. Jesper Warbout kon van dichtbij inschieten. De kansen bleven voor de thuisclub in de openingsfase, maar de stand bleef 1-0. (Foto’s onder: MFH-Design)

Pas in de twintigste minuut kreeg Verburch haar eerste echte kans, maar de bal belandde in het zijnet. De 2-0 kon niet uitblijven. Na een aanval over vele schijven kon Jurgen Warbout scoren. Verburch kwam na rust wat betere uit de verf, maar moest halverwege de tweede helft de 3-0 incasseren. Weer was het Jurgen Warbout die het net wist te vinden.

sv Houtwijk – Naaldwijk

Op Sportpark Rijnveld opende Naaldwijk de score na de doelwisseling. Danny Niël schoot de Westlanders naar een 0-1 voorsprong. sv Houtwijk dacht op gelijke hoogte te komen nadat de bal het doel in vloog. De arbiter floot tot verbazing van de thuisploeg af voor een hoofdblessure van de Naaldwijkse keeper, die tegen een teamgenoot aanliep. Daarna zorgde Tim Zwinkels met een fraaie uithaal voor een 0-2 stand. Samir ben Omar bracht de spanning nog terug, maar het bleef bij de 1-2.

KMD – Duindorp sv

Duindorp sv kreeg al snel een goede kans maar de bal verdween via het been van een speler van KMD over de achterlijn. In het volgende half uur waren de kansen voor KMD dat na een half uur op een 1-0 voorsprong kwam. Sam Haghighat kon de bal binnenlopen. (Foto’s onder: Bert Tielemans)

Een paar minuten later kreeg KMD een strafschop te nemen, maar doelman Jack Morauw liet zich niet verschalken. Na een kwartier spelen in de tweede helft scoorden de Wateringers voor de tweede keer. Arend Balijon nam de 2-0 eindstand voor zijn rekening.

Laakkwartier – Schipluiden

Op eigen veld kon Laakkwartier geen potten breken tegen Schipluiden. De Haagse ploeg kreeg met 1-4 klop van de equipe van trainer Benjamin van der Zwan. Na een 1-3 ruststand eindigde het duel in 1-4. Ali Ahidar, Wessel Kattevilder, Tristan de Kort en Chris van Beurden schoten met scherp voor Schipluiden. Hamza Boukhari nam de enige treffer van Laakkwartier voor zijn rekening.