Zaterdag 2E: RKDEO moet punten laten aan thuisclub VFC

RKDEO deed in Vlaardingen slechte zaken in het duel met VFC. De Nootdorpers keerden huiswaarts met een 2-0 nederlaag op zak, waardoor de mannen van trainer Wesley Epskamp zich nog steeds in het rechterrijtje bevinden.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

In de openingsfase kreeg VFC een aantal hoekschoppen, maar die leverden weinig op. Na negen minuten spelen was het wel raak. Een voorzet van links werd voor het doel ingekopt door Nino Netten. Met bijna een half uur op de klok gaf RKDEO-speler Tommy Simonis een steekpass op Olaf Kramer, maar de doelman Max Verkade was alert. RKDEO probeerde de gelijkmaker te forceren, maar zag een goede steekpass vlak voor rust afgefloten worden vanwege buitenspel.

In de tweede helft opende RKDEO sterk met meer druk, maar kon geen gevaar stichten en kreeg in de 56e minuut de kous op de kop. De net een minuut geleden ingevallen Joep Pranger zag zijn schot langs doelman Huub Koning de touwen invliegen: 2-0. Een kwartier later ging een vrije trap van VFC-speler Troy Salomons bij de tweede paal over de achterlijn.

In de slotfase zag Olaf Kramer nog een kopbal over het doel van VFC heen gaan. Even later gaf Dean van Velzen een steekbal op Jack Doorschodt. Zijn voorzet met rechts was te zacht en werd gepakt door doelman Verkade, waardoor het duel in 2-0 eindigde.