Zaterdag 1B: Ongelukkig verlies Forum Sport tegen sv Den Hoorn

Het was zaterdag de wedstrijd tussen twee ambitieuze middenmoters in de eerste klasse B. Beide ploegen aan het begin van de wedstrijd met vijftien punten uit tien wedstrijden met mooie overwinningen en onnodige nederlagen.

Tekst: Jean Nederlof          |      Foto’s: Ab de Heus

Bij Forum Sport wat afwezigen door blessures. Maar de selectie is breed genoeg om dat op te vangen. sv Den Hoorn begon de wedstrijd wat beter en kwam al in de achtste minuut op 0-1. Een verkeerde inschatting van één van de Forum Sport-verdedigers werd, al dan niet via een overtreding, door Ian van Baalen omgezet in een doelpunt. Het schot vanaf rechts was onhoudbaar voor Forum Sport-doelman Bas Tanis.

Forum Sport was wakker en herpakte zich. Met goede combinaties, wisselend over links en rechts werd de verdediging van sv Den Hoorn onder druk gezet. De grootste kans was er voor rechterspits Pjer Bom, die echter doelman Robert Jan Kuipers tegenkwam. Voor rust een wat sterker Forum Sport. Veel balbezit, goed combinerend tot zo’n twintig meter van het sv Den Hoorn-doel, maar wat ongelukkig bij de eindpass. Net te lang, te hard of op het laatste moment aangetikt door een verdediger. Je kunt het ook pech noemen of ongelukkig.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Een goed combinerend Forum Sport, vanuit een stabiele verdediging, constant druk zettend op de stugge verdediging van sv Den Hoorn. Het wilde maar niet lukken. Kansen waren er voor Pjer Bom, Luuk Goedbloed en Haitam el Marid, maar het leverde geen succes op. Ook een compliment aan de doelman van de bezoekers, die een betrouwbare indruk maakte. Forum Sport de aanvallende partij, sv Den Hoorn degelijk verdedigend. Aan Forum Sport-kant werden Ruben Gyamfi en Justin van Otterloo nog vervangen door de jeugdige Soufiane Marfouk en Enock da Costa. Het bleef 1-0 voor sv Den Hoorn, ondanks grote inzet en passie bij Forum Sport.

Aan Forum Sport de mooie opdracht om tijdens de winterstop, met een uitstapje naar Portugal, te werken aan meer effectiviteit voor het doel van de tegenstander. Het kan zeker verbeteren en met de terugkeer van een aantal geblesseerde spelers kan de ploeg van trainer Bas Steffens in de tweede helft van de competitie nog veel punten pakken.

Lees verder