Zaterdag 1B: Wippolder wint overtuigend van VUC

VUC ontving deze zaterdag het Delftse Wippolder. Saillant detail is dat zowel trainer Mark Moen als de spelers Jari Seffelaar en Guy Muller eerder uitkwamen voor de pinguïns, maar nu de blauw witte kleuren van de Delftse formatie vertegenwoordigen.

Foto’s: Wouter Dill

Het eerste kwartier lieten beide ploegen zien graag de score te willen openen. Aan VUC-zijde mikte spelverdeler Melvin Vissers net over en voor de bezoekers kwam Casper Spaan tot twee keer toe gevaarlijk door, maar stuitte op doelman Nick Hasper en schoot eenmaal in het zijnet.

Na het eerste kwartier doorgekomen te zijn kwam Wippolder beter in het spel. VUC bouwde op, maar verspeelde de bal waarna Lorenzo Dijksman direct Casper Spaan in de diepte wegzette. Spaan aarzelde niet en schoof hard en zuiver de 0-1 onder keeper Nick Hasper door. VUC probeerde na deze openingstreffer wel gevaarlijk te worden, maar was erg slordig in de passing en de verdediging van Wippolder was fel en scherp en gaf een centimeter ruimte.

Paal

Wippolder drong aan de andere kant aan op een tweede treffer en deze kwam er na de rust. Jordy Krassenburg ving een afgeketste aanval van VUC op en stuurde direct Casper Spaan weg in de diepte. Spaan haalde de achterlijn en legde goed terug op Lorenzo Dijksman, die de bal direct richting doel schoof. De bal ketste echter via de paal het veld weer in waar aanvoerder Daley Uythof er vlak voor rust als de kippen bij was om hard en zuiver de 0-2 binnen te schieten.

Na de rust kregen zoals VUC als Wippolder beide een goede mogelijkheid tot scoren, het duurde echter tot de 61e minuut voordat Wippolder de wedstrijd in het bekende slot kon gooien. Daley Uythof zette nu Lorenzo Dijksman in de diepte weg en de sterke aanvaller bleef koel en schoot hard in de korte hoek binnen: 0-3. Hierna een aantal aanvallen over en weer en ook kwam er veel ruimte op het veld. Beide trainers wisselden door, maar Wippolder behield de controle. Zeker toen VUC vijf minuten voor tijd met tien man kwam te spelen. Middenvelder Quinten van der Kraaij trapte na en werd met direct rood weggezonden door scheidsrechter Beekman. De laatste minuten kon Wippolder nog verder uitlopen, maar verzuimde de score uit te breiden.

Winterstop

VUC moet zorgen na de winterstop meer punten te gaan vergaren. Hopelijk lukt dit de ploeg van Rob de Lange met de terugkomst van een aantal belangrijke spelers, zodat de pinguïns weg kunnen komen uit de degradatiezone. Wippolder doet het uitstekend in het eerste seizoen na het kampioenschap. Met een lijst aan afwezigen zal de ploeg van trainer Mark Moen alleen maar sterker worden en hoopt dan – na een trainingskamp in Marbella – de goede start een vervolg te geven.

 

Lees verder