Zaterdag 2E: HVV pakt belangrijke uitzege bij Valken’68

HVV snakte naar punten. In een moeilijke uitwedstrijd tegen het goed presterende Valken’68 hoopte de ploeg uit Den Haag de drie punten mee te nemen.

Tekst: Marlon Taal

De bezoekers begonnen de wedstrijd goed en kwamen zelfs tot kansen. HVV beloonde zich met de openingstreffer. Ole de Mooij was de man van de treffer. Dit gaf de ploeg van Burak Uyar (foto), die de technische leiding heeft nu hoofdtrainer André Wetzel op wereldreis is, vertrouwen. Net voor rust kon HVV weer toeslaan. Connor Coward wist zijn ploeg op een 0-2 voorsprong zetten. Dit was ook de ruststand.

Eigen doelpunt

Valken’68 kon snel na rust met een antwoord komen. Huig van Duijn was verantwoordelijk voor de 1-2. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de aansluitingstreffer. Door een eigen doelpunt van Rody Redel was de wedstrijd zo goed als beslist. HVV pakte drie belangrijke en knappe punten. De eindstand in Valkenburg was 1-3.