Zaterdag 2E: Vitesse Delft in derby te sterk voor Concordia

Vitesse Delft stapte na de Delftse derby tegen Concordia als winnaar van het veld. Na een 2-0 voorsprong bij rust, werd na de doelwisseling nogmaals gescoord door de ploeg van Ronald Hes. Vitesse Delft gaat door deze zege bij de eerste drie de winterstop in.

Tekst: Niek Praagman          |      Foto’s: Moshe Amsalem

Al in de vijfde minuut viel het eerste doelpunt van deze middag en wel in het voordeel van de thuisclub. Een eindpass werd min of meer achter de laatste linie van Concordia afgeleverd en vervolgens door de razendsnelle Richomar Richards opgepikt en op behendige wijze langs de doelman van Concordia ingeschoten: 1-0 voor Vitesse.

Kennelijk gaf dit doelpunt Vitesse Delft een goed gevoel en alsof het niet op kon werd veertien minuten later na opnieuw een redelijk gelijk opgaand sprintduel, nogmaals door de thuisploeg gescoord. Deze keer door Gigi Vermeer: 2-0. Dit gaf de ploeg van Ronald Hes natuurlijk vleugels en aangezien Concordia ook een aardig goed spel op de mat wist te leggen, golfde het spel tot aan de rust op goede wijze op en neer, maar gescoord werd er tot dat moment niet meer.

Concordia speelde op zich wel goed, maar wist zich geen raad met de Vitesse Delft-verdediging die deze dag prima voor de dag kwam en zeker ook dankzij het goede keeperswerk van Lennart van den Hengel. Doorlopend werd er goed gecombineerd bij beide teams, die aan elkaar gewaagd waren met dien verstande, dat Vitesse Delft gevaarlijker was dan Concordia als het om het creëren van kansen ging.

Na de thee kwamen beide teams wederom met een hoog tempo, maar het was uitsluitend Vitesse Delft, dat nog een keer scoorde en wel in de 54e minuut door opnieuw Gigi Vermeer: 3-0. Ook hierna werd er nog in hoog tempo gespeeld, maar alhoewel het veldspel zeker het aanzien waard was, wisten beide teams niet meer te scoren. De uitslag van deze Delftse derby was dus in het voordeel van Vitesse Delft en dat betekende een mooie plek voor de gastheren bij de bovenste drie.