O23 4e divisie: Promotie voor RKDEO 1 en 2 en FC ’s-Gravenzande

In 4G moest RKDEO een nederlaag incasseren, maar verzekerde zich wel van promotie. Ook het tweede team van de Nootdorpers eindigde op een eerste plaats in 4E. In 4F werd de eerste positie na een spannende competitie een prooi voor FC ’s-Gravenzande.

Tekst: Roland van der Linden          |    Foto’s: Noud Elbers

4e divisie E

RKDEO 2 domineerde de wedstrijd tegen sv Nootdorp. In de dorpsstrijd kwam RKDEO 2 via een benutte strafschop van Jesper Zaalbergen op 1-0. Daarna zorgde Mike Middendorp voor een 2-0 voorsprong. Met nog twee treffers had Zaalbergen een groot aandeel in de overwinning. Ook Jasper Nagtegaal kon het net vinden, waardoor de eindstand 5-1 werd en RKDEO 2 de eerste positie veiligstelde.

4e divisie F

Zowel Scheveningen als Verburch hoopten op een misstap van koploper FC ’s-Gravenzande om nog kans te maken op de eerste plaats. In het gelijk opgaand duel kwam Verburch vanuit een afgeslagen bal op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft kreeg Scheveningen wat meer kansen en dit leidde tot een strafschop na het vloeren van een speler van de Schollekoppen. De speler van Verburch kreeg geel en gooide de bal kwaad weg en kon na een tweede gele kaart vertrekken. Kenan Pownall schoot van elf meter de 1-1 binnen. Tegen tien Poeldijkers kreeg Scheveningen een aantal opgelegde kansen, maar de bal wilde er niet in. Nadat ook een speler van Scheveningen zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden, kon Verburch uit een hoekschop de 1-2 overwinning binnenhalen.

De zege leverde Verburch uiteindelijk niets op. FC ’s-Gravenzande won op eigen veld van WIK en veroverde daarmee de eerste positie. Aimen Mohammed en Ali Ozgen schoten WIK tot twee keer toe op een voorsprong, maar namens de Westlanders trokken Amin Mehrab en Yuri Dijkman de stand steeds weer gelijk.

Daarna schoten Tristan van der Struif, Tim Rolff en Sem van Mierlo FC ’s-Gravenzande naar een 5-2 overwinning. Bij WIK maakten vanwege blessureleed Romario Tesfahans en Salah Benaissa (beiden 14 jaar) hun debuut.

KMD boekte haar tweede overwinning van het seizoen. HMSH werd met een 3-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Julian Blok (2x) en Kevin de Jonge zorgden voor de Wateringse doelpunten.

4e divisie G

RKDEO verloor haar laatste competitieduel tegen concurrent Argon. In Mijdrecht kregen de Nootdorpers met 1-0 klop. De thuisclub kwam door de overwinning op gelijke hoogte in de eindrangschikking. Met een veel beter doelsaldo promoveert RKDEO naar de Derde Divisie.

DSO pakte een zege in het slotduel van de eerste fase. Soccer Boys werd door doelpunten van Jordy Mai (2x) en Dinant Trom naar een 3-0 nederlaag gespeeld.

 

Lees verder