Vrouwen Beloften & 2e klasse: ADO Den Haag Beloften langs hekkensluiter

In de beloftencompetitie was ADO Den Haag een maatje te groot voor de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. Die Haghe liep tegen een zware nederlaag aan. Ook Forum Sport kon de winst niet pakken.

Beloften

Al in de zevende minuut opende Gina Viehoff de score voor de Haagse vrouwen. De bezoeksters uit Friesland kwamen met een half uur op de klok op gelijke hoogte door een treffer van Anouk de Groot. Vlak voor rust nam ADO Den Haag opnieuw de leiding. Myrthe Korstanje bracht de 2-1 op het scorebord. In de tweede helft maakte ADO Den Haag het karwei vakkundig af. Celine van der Toorn en Brigitte Franken zorgden voor een 4-1 eindstand.

2e klasse B (zat)

Voor trainer Hans van Heteren van Die Haghe was het weer puzzelen om een team op de been te brengen. Die Haghe, dat naar de winterstop snakt, stond binnen tien minuten al op een 2-0 achterstand. In het vervolg van de eerste helft had Die Haghe de overhand zonder gevaarlijk te worden. Vlak voor rust werd een goede kans in tweede instantie door keepster van DSVP gered. In de tweede helft scoorde Caitlin Redwoord de aansluitingstreffer en kreeg Die Haghe weer hoop. Na een blessure bij de doelvrouw van de Haagse ploeg kon DSVP weglopen naar een 5-1 zege.

Laagvlieger Forum Sport bood prima tegenstand aan het sterke UVS, maar moest toch het hoofd buigen. De Leidse tegenstander sloot het duel af met een 1-2 overwinning. Ginger Wouters was trefzeker voor de Voorburgse ploeg. Het duel tussen FC Maense en RKAVV werd niet gespeeld. De Leidschendamse ploeg kwam niet op voor het duel.

2e klasse E (zon)

Voor RKDEO ging ook het duel tegen Zaandijk verloren. De club uit Nootdorp moest op eigen veld genoegen nemen met een 1-4 nederlaag. Michelle Oosterlaken (foto) nam de enige treffer van RKDEO voor haar rekening uit een vrije trap.