Zondag 1B: Derde plaats voor TAC’90 na winst op rkvv Erp

TAC’90 heeft de weg omhoog gevonden. Na de uitzege op FC Boshuizen werd nu rkvv Erp verslagen. Dankzij deze overwinning staat de formatie van trainer Arie van der Padt nu op een derde positie.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

In de eerste minuten van de wedstrijd werd TAC’90 naar achteren gedrukt. Na drie kansen van Erp kwam de Haagse ploeg in de tiende minuut op voorsprong. Een voorzet van Randall Labordus werd door Yassin Irzi tegen het blok verdedigers aangeschoten, maar in de rebound schoot Soeredj Angoelal hard raak: 1–0. De bezoekers bepaalden daarna het spel, maar Ruud Delisse, Max de Jong en Yoeri Vissers konden hun kansen niet benutten. Vlak voor de rust schoot Rensy Barabas vanaf de vijandelijke zestienmeterlijn rakelings over het doel van Erp.

Nadat de goed leidende scheidsrechter Paul Kerstges floot voor het begin van de tweede helft had Erp opnieuw de controle. De Brabanders konden de grote en kleine kansen niet benutten mede doordat TAC’90-doelman Dion van Wijk de voorzetten wegplukte en een aantal goede reddingen verrichtte. Na een uur kroop de thuisploeg uit haar schulp. Uit een mooie aanval kon Yassin Izri de aanstormende Aloisio da Luz bereiken, die de bal daarna net over de lat schoot.

TAC’90 ging steeds beter spelen en kwam meer aan aanvallen toe. In de 81e minuut kwam een hoekschop van Randall Labordus uiteindelijk terecht bij Mohamed el Osrouti. De Haagse speler kon na een paar mooie acties vanaf de rand van het strafschopgebied doelman Dennis van Ballegooy kansloos laten: 2-0. De klok gaf net de negentigste minuut aan toen Rensy Barradas aan de linkerkant werd gelanceerd. Hij bereikte Aimen Said bij de tweede paal, die de bal keurig binnenschoot: 3-0.