Zondag Vierde Divisie: Westlandia pakt op valreep punt tegen hekkensluiter

Westlandia heeft het eerste gedeelte van de competitie matig afgesloten. In het noorden van Nederland pakten de Naaldwijkers op de valreep een punt tegen hekkensluiter VKW: 2-2. Op 22 januari 2023 hervat de ploeg van Cesco Agterberg de competitie met een thuisduel tegen nummer voorlaatst De Zouaven.

Tekst: Hans Kulk

Het was koud in het noorden van Nederland. Zelfs zo koud dat voor het duel tussen VKW en Westlandia moest worden uitgeweken naar veld twee. Het hoofdveld van de Westerborkers was namelijk bevroren.

Positief

De wedstrijd ontspon zich positief voor de bezoekers uit Naaldwijk. Door een treffer van Dinand Kuhn (foto) kwamen de Westlanders in Westerbork namelijk op een 0-1 voorsprong, maar VKW kwam even later langszij: 1-1.

Westlandia raakte er niet door van de wijs en trachtte door doelpogingen van Jeremy van Unen en Peter Cedeno opnieuw op voorsprong te komen. Helaas viel het doelpunt aan de andere kant van het veld. 2-1 voor VKW in plaats van 1-2 voor Westlandia. Nadat er ook nog een treffer van de groen-witten werd geannuleerd, leek een nederlaag tegen de hekkensluiter van de vierde divisie A onafwendbaar.

Alles-of-niets

Met een alles of niets offensief van de Naaldwijkers werd op de valreep toch nog een kostbaar punt binnengesleept. Een uitstekend genomen vrije trap van Jeremy van Unen verdween achter de sluitpost van de thuisclub: 2-2.

Een matig slot van 2022, maar wellicht ook een uitdaging voor het jaar 2023. De Westlanders staan nu op een zevende plaats met 26 punten uit 15 duels, de achterstand op koploper HBS is ‘slechts’ negen punten, dus wie weet wat er voor Westlandia nog in het vat zit.

Eerst maar even op kerstreces voordat de competitie op 22 januari weer wordt hervat met een thuisduel tegen De Zouaven. Op zaterdag 17 december (VELO thuis), zondag 8 januari (TAC’90 uit) en dinsdag 17 januari (SV Poortugaal uit) wordt er door Agterberg en consorten geoefend. Ook staat er nog een trainingskamp op het programma in Torremolinos.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder