Zondag Vierde Divisie: HBS winterkampioen na winst op Be Quick 1887

HBS is ‘Wintermeister’ in de Vierde Divisie A. Door een 2-0 overwinning op Be Quick 1887 sluiten de ‘Kraaien’ 2022 als koploper af. De zwarthemden hervatten de competitie op 22 januari met een uitduel bij hekkensluiter VKW.

Tekst: Hans Kulk

Het duurde zondagmiddag even voordat het duel tussen HBS en Be Quick 1887 van start kon gaan. Door het ontbreken van een tweede grensrechter werd het tijdstip van begin opgeschoven van 14.00 uur naar 15.15 uur. Maar er kon uiteindelijk worden gevoetbald, nadat een KNVB-grensrechter in allerijl was opgetrommeld.

Een onrustig begin en opgefokte spelers. Het past tegenwoordig bij het hedendaagse voetbal. Ook bij HBS – Be Quick 1887 ontkwam men er niet aan. Door twee doelpunten van Ilias Kariouh kon de koploper van de Vierde Divisie A toch weer drie punten toevoegen aan haar totaal. Inmiddels staan de ‘Kraaien’ op 35 punten uit 15 duels, op drie punten gevolgd door het Leidschendamse RKAVV, dat twee punten verspeelde bij Hoogeveen (1-1).

De titel ‘Wintermeister’ is binnen. Maar de ploeg van Ekrem Kahya gaat liever voor de zonnige versie, die van kampioen van de Vierde Divisie. Ergens eind mei. De weg daarnaartoe is overigens nog lang. Vijftien duels die gaan bepalen of de zwarthemden gaan promoveren naar de Derde Divisie. In 2023 startend met een uitduel bij rode lantaarndrager VKW.

Maar nu eerst op kerstreces. Koppies leegmaken en uitrusten. En dan volle bak richting titel. Een mooi vooruitzicht. Nu nog waarmaken!

Lees verder