Zondag Vierde Divisie: Gehavend RKAVV knokt zich naar punt in Hoogeveen

Voor RKAVV komt de winterstop op het juiste moment. De ploeg van trainer Maurizio Ceccucci reisde zwaargehavend af naar Drenthe, waar het als nummer twee aantrad tegen het in goede vorm verkerende Hoogeveen. De Leidschendammers misten tal van spelers, maar knokten zich uiteindelijk naar een knap punt. De wedstrijden tussen Hoogeveen en RKAVV stellen nooit teleur. Met twee aanvallende ploegen is het altijd genieten geblazen. Ook nu ontstond er opnieuw een enerverende wedstrijd.

Tekst: Jonas Bloemen

Bij RKAVV ontbraken Tom Plezier, Xavier Akinrinbola, Edwin Agyare, Remco Overdevest en Justin van Rijswijk. Omdat ook Yani Bouras niet fit genoeg was om aan de wedstrijd te starten, ontbraken vrijwel alle aanvallers van RKAVV. Waar trainer Maurizio Ceccucci in de ochtend ook nog eens geconfronteerd werd met twee ziekmeldingen, zag hij in de warming-up ook Asim Metin met een blessure afhaken.

Aanvulling

Dankzij aanvulling uit de talentvolle O23 verschenen de Leidschendammers met veel strijd aan de aftrap. Ondanks de vele afwezigen kwam RKAVV flitsend uit de startblokken. In de eerste minuut bracht Nick Gardenier de bal bij Zakaria Amrani, waarna Amrani hard op doel schoot. Doelman Stan Meekhof moest zich direct helemaal strekken en wist zo knap redding te brengen. Ook in de fase erna voerde RKAVV de druk op richting het doel van Hoogeveen. Na een kleine tien minuten ging de verrassende RKAVV-storm liggen en kon Hoogeveen wat meer vooruit spelen. Daar waar RKAVV de minste tegendoelpunten incasseerde in de Vierde Divisie (slechts negen tot nu toe), zijn de gastheren de meest productieve ploeg van de competitie (maar liefst 45 treffers tot nu toe).

Tegenslag

Hoogeveen kreeg veel ruimte en kon zo het spel gaan maken. Halverwege de eerste helft diende zich de volgende tegenslag voor RKAVV aan. Sebastian Haarlemmer raakte geblesseerd en kon niet verder. Hierdoor moest Yani Bouras alsnog spelen. Vlak daarna nam kwam Hoogeveen op voorsprong. Nadat Louis Vijfhuizen de bal met zijn hand doorspeelde naar Sil Kuurman, schoot Justin Benjamins de 1-0 tegen de touwen. Vrijwel het hele sportpark zag dat Vijfhuizen de bal met zijn hand doorspeelde, behalve arbiter Teun van der Velden. Ook op de beelden was achteraf duidelijk te zien dat deze goal nooit had mogen tellen, maar de leidsman wuifde alle klachten weg. Na de openingstreffer had RKAVV het niet makkelijk. Hoogeveen zette aan, maar kwam niet vaak tot echt grote kansen.

Strijd

Na rust gooide RKAVV er meer strijd in en dat had resultaat. Hoewel de eerste grote kans na rust voor Hoogeveen was, doelman Ten Kroode redde fraai na een vrije trap van Menno Heerkes, kwam RKAVV beter voor de dag. Na acht minuten resulteerde dit in de gelijkmaker. Uit een verre ingooi van Jubilee Djan kopte Tristan Croes de bal door. Uiteindelijk kwam de bal via Bill Orifa voor de voeten van Yani Bouras, die niet twijfelde en de 1-1 in het doel schoot. Hierna ontstond een passievolle wedstrijd waarbij scheidsrechter Van der Velden een negatieve hoofdrol op zich nam. De leidsman floot een zeer ongelukkige wedstrijd, waar zowel RKAVV als Hoogeveen zowel hinder als profijt van ondervonden.

Opstootjes

Zo weigerde Van der Velde om Hoogeveen-spits Louis Vijfhuizen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd te geven, nadat hij voor de tweede keer zonder bal in de buurt een beuk uitdeelde aan Robin Steffens. De eerste keer kreeg Vijfhuizen geel voor het vergrijp, bij het tweede incident miste de arbitrage het voorval, waarna Hoogeveen-trainer Nico Haak zelf snel ingreep en Vijfhuizen wisselde. Aan de andere kant beklaagde Hoogeveen zich over het feit dat het geen strafschop kreeg en door het warrige optreden van de arbiter ontstonden er twee kleine opstootjes.

Frustratie-tackle

Ondertussen werd er ook nog gewoon gevoetbald en kreeg RKAVV zelfs nog een mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een hard schot van Bill Orifa vloog richting de kruising, maar opnieuw tikte doelman Meekhof de bal op het laatste moment over. Waar RKAVV normaal gesproken haar weg naar het doel vindt op een mooie, voetballende manier, kwam er nu vooral veel strijd aan te pas. Khashayar Saeb veroverde in het tweede bedrijf vrijwel elke bal die bij hem in de buurt kwam. Vlak voor tijd moest Saeb het flink ontgelden na een schandalige frustratie-tackle van Hoogeveen-invaller Jamai Kriekjes. De spits kwam van achteren met een gestrekt been invliegen op Saeb. Ook hier gaf de scheidsrechter slechts geel.

Gescoord werd er uiteindelijk niet meer en RKAVV mag gezien de omstandigheden erg trots zijn op het resultaat. Het heeft hard gewerkt en voor elkaar geknokt. Het sluit een succesvolle eerste seizoenshelft af met een goed gevoel.