Zaterdag 1B: DSO werkt aan doelsaldo tegen DHC

Het nagekomen verslag van het duel in 1B tussen DSO en DHC, dat zaterdagmiddag op sportpark Bentwoud in Zoetermeer werd afgewerkt. Voor de ploeg van trainer Bert de Best een goede gelegenheid te werken aan het doelsaldo. Het werden net geen dubbele cijfers: 9-0.

Tekst: Wicher Schreuders         |     Foto’s: Eric de Wit

De wedstrijd DSO – DHC startte op een mistig veld met een vol druk zettend DSO. De groen-zwarten hadden dit wel verwacht en probeerden onder deze druk te blijven voetballen. De thuisploeg haalde een aantal keren de achterlijn en stichtte vervolgens gevaar met haar voorzetten. Een aantal schoten van afstand van de Zoetermeerse ploeg werden gekeerd door DHC-doelman Kaan Emre Kocak of verdwenen naast het doel. De bezoekers wisten enkele keren op de andere helft te komen, maar verder dan de zestienmeterlijn voor het DSO-doel kwam DHC dan niet, omdat de laatste bal steeds niet goed aan kwam.

Na ruim een half uur spelen pikte DSO de bal op uit te risicovol spel op eigen helft van DHC, waaruit de 1-0 werd gescoord. DHC was hierna even van slag doordat DSO druk bleef zetten, maar de DHC-ers wisten ook dat in een aantal eerdere wedstrijden de tweede tegengoal steeds snel na de eerste goal viel. Omdat een volgend doelpunt nu echter enige tijd uitbleef, kwam het vertrouwen bij de Delftenaren weer wat terug. Kort daarna viel spits Nabil el Ousrouti geblesseerd uit na een kansrijke aanval. Na een aanval over links via Zakaria el Barzouhi bereikte helaas niet de voor het doel lopende Iliass Oukhattou. DSO nam die bal over, speelde snel naar voren en scoorde de 2-0.

Uit een corner kwam de 3-0 via een goede kopbal. De groen-zwarten dachten vervolgens met een tegentreffer op 3-1 te komen na een aanval via de ingevallen Ivangelo Monteiro, die breed legde op de binnentikkende Iliass  Oukhattou. Op advies van de DSO-grensrechter keurde – de overigens prima fluitende – scheidsrecher Stefan van Egmond deze treffer vanwege buitenspel echter af.

Na de doelwisseling begon DSO wederom vol energie en zette ze DHC onder druk. Deze druk en via opbouwend voetbal leidde tot een reeks van kansen voor de thuisclub, waarbij DHC herhaaldelijk te veel risico’s nam. Dit leidde uiteindelijk tot nog een serie doelpunten van DSO, waarbij de eindstand opliep tot maar liefst 9-0.

De treffers van DSO kwamen van Anouar Zibouh (3x), Timo Reinhardt (2x), Joep Roovers (2x), Sahr Kabuta en Walid Kadri.

 

 

 

Lees verder