Zondag Derde Divisie: TOGB heeft gemakkelijke middag tegen UDI’19

TOGB heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop eenvoudig gewonnen. Na een 4-1 ruststand, twee keer Le Fevre en tweemaal Slierendrecht, werd het uiteindelijk 5-1 voor de geel-zwarten. De laatste treffer voor TOGB kwam op naam van Dean Zandbergen.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

De gastheren leken zich als doel te hebben gesteld, UDI’19 snel op achterstand te zetten. Binnen het kwartier zagen de toeschouwers TOGB drie keer en UDI’19 eenmaal scoren. Na drie minuten was er al de voorsprong voor TOGB. Na sterk doorgaan van aanvoerder Max le Fevre vanaf rechts, trok de vleugelaanvaller de bal terug en kon Anthony Slierendrecht de 1-0 achter doelman Ralph Vos schieten. In de tiende minuut was Slierendrecht weer trefzeker. Het voorbereidende werk was van Dean Zandbergen, die Slierendrecht op maat wist te bedienen en de vleugelaanvaller zijn tweede van de middag zag scoren: 2-0.

Drie minuten na de 2-0 leek het weer spannend te gaan worden op sportpark het Hoge Land. Na een overtreding van doelman Zwarteveld, mocht Wietse van Lankveld aanleggen voor een strafschop. Zwarteveld koos een hoek en Lankveld schoof de bal in de andere: 2-1. Direct na de aansluitingstreffer van de Brabantse formatie, was het weer raak voor TOGB. Op aangeven van Merick Heintjes schoot Max le Fevre de 3-1 binnen.

Nog voor de rust viel de vierde TOGB-treffer. Na een fantastische loopactie, volgde een dito voorzet van Dean Zandbergen op Max le Fevre. Le Fevre liet doelman Vos andermaal kansloos: 4-1. Nog voor de rust legde TOGB de mooiste aanval van de middag op het veld. Een aanval over veel schijven en met veel beweging zonder bal, bracht Slierendrecht in kansrijke positie. Helaas voor de thuisploeg verdween het schot van Slierendrecht over het doel van doelman Vos.

UDI’19 probeerde zich na rust te herpakken. De verdedigende stellingen werden wat vaker losgelaten om zo via de omschakeling toe te kunnen slaan. TOGB had echter volledige controle en liet de Brabanders niet gevaarlijk worden en vooral geen tweede treffer maken. TOGB benutte de ruimtes erg goed. De geel-zwarten overklasten in delen van de wedstrijd het arme UDI’19 dat alleen maar achter de feiten aan kon lopen op sportpark het Hoge Land.

Iets na een uur voetballen gooide TOGB alle hoop van UDI’19 weg door weer een treffer bij te schrijven. Na voorbereiding van Merick Heintjes kon Dean Zandbergen de 5-1 binnenschieten. UDI’19 had in het tweede bedrijf via invaller Rai Mulders een enorme kans op een tweede treffer. Echter faalde Mulders oog in oog met TOGB-doelman Zwarteveld, die bekwaam redde. Ook Tijn van Goor leek namens UDI op weg naar succes. Goor had het vizier verre van goed afgesteld en schoot hoog over.

TOGB maakte gebruik van het maximaal aantal wissels. Schuur bracht Vince Kohl en Kjell Scheers voor Finn Ameling en Twan Verdel. Niet veel later kwamen Sven Paternot en Michel van der Elst voor TOGB binnen de lijnen voor Slierendrecht en Steerneman. Koud binnen de lijnen kreeg Paternot een grote kans op een treffer na voorbereidend werk van Dean Zandbergen. Paternot zag zijn inzet gestopt worden door UDI’19-doelman Vos. Leroy Zwarteveld werd na ruim tachtig minuten gewisseld voor Brandon Sousa. Zo kregen de wissels van TOGB minuten, waarin zij een prima indruk achterlieten.

De gastheren creëerden in dit duel veel kansen, gaven weinig weg, benutten het gehele veld om op te bouwen en lieten in de laatste wedstrijd voor de winterstop zien dat TOGB op derde divisie niveau goed mee kan komen. Na de eerste seizoenshelft staat TOGB op plek acht en verzamelde uit 18 wedstrijden 25 punten. Het mag een prima debuut genoemd worden.