Zaalvoetbal: zvv Den Haag moet spelen van KNVB in Leek en verliest dik

De KNVB haalde vorige week op twee dagen de competitieduels in de zaal uit het programma. Dat gebeurde juist om de twee dagen, dat er normaliter veel wordt gespeeld in de zaal. Alleen Leekster Eagles tegen zvv Den Haag moest wel gespeeld worden van de voetbalbond!

Tekst: Alex Pronk

Op maandag 5 december was er geen competitievoetbal gepland in ver band met Sinterklaas en op vrijdagavond werden alle geplande wedstrijden eruit gehaald vanwege de wedstrijd op het WK tussen Nederland en Argentinië in Qatar.

Slechts één team uit de regio moest wel in actie komen. Ondanks het verzoek van beide clubs om het duel uit te stellen, wilde de KNVB niets weten van uitstel van de ontmoeting in de Eredivisie bij de mannen tussen Leekster Eagles en zvv Den Haag. En dus toog zvv Den Haag vrijdag in de loop van de middag met een zeer kleine selectie naar het Groningse Leek!

Afmeldingen

zvv Den Haag had op het laatste moment, zoals was verwacht, te maken met afmeldingen en wie gaat ermee naar Leek op de dag dat het Nederlands elftal moet spelen? Coach Gerald Baars (foto) was present als reservespeler (en hij deed het nog aardig!), anders had de Haagse ploeg geen wissels beschikbaar gehad.

In de eerste helft leek het voor de equipe van coach Gerald Baars geen probleem te worden. Door doelpunten van Mo Taous en Khalid Guermat werd een ruststand van 1-2 bereikt in het voordeel van zvv Den Haag. Na een grote kans op 1-3 was het over. Toen was de batterij echt op en verloor de Haagse ploeg nog dik met 10-2.

Lees verder