Flynth Westland Cup: MVV’27 ruim langs zaterdagploeg van Westlandia

In het kader van de Flynth Westland Cup speelden MVV’27 en het zaterdagteam van Westlandia dinsdagavond op sportpark De Commandeur (en niet bij organisator vv Naaldwijk) tegen elkaar. Na een 1-1 stand bij rust trok de thuisploeg na de thee met 5-2 aan het langste eind.

Tekst: Ton Beije

In het eerste kwartier gebeurde er niet veel spectaculairs. Bij min twee graden was het eerste wapenfeit voor MVV’27, maar de bal vloog naast het Westlandia-doel. MVV’27 wist het veldoverwicht om te zetten in een doelpunt. Dennis Louter tekende voor de 1-0 voorsprong. Met nog vijf minuten op de klok in de eerste helft kwam Westlandia langszij. Dennis Verbeek scoorde de gelijkmaker voor de ploeg van Theo Verbeek (foto): 1-1.

Om zeep

De eerst mogelijkheden in het tweede bedrijf waren weer voor MVV’27. Nadat de eerste goede kans om zeep was geholpen, was het bij de tweede wel raak. Cor Verboon scoorde in de elfde minuut de 2-1. Niet lang daarna viel ook het derde Maaslandse doelpunt. Nu tekende Bouke Schippers voor de treffer: 3-1.

Westlandia kwam terug in de wedstrijd met nog tien minuten te spelen. Yordi Verbeek was verantwoordelijk voor de 3-2 stand. Lang konden de Naaldwijkers niet genieten en op zoek gaan naar de gelijkmaker, want kort na de 3-2 liet Michael Berrevoets namens de gastheren de 4-2 aantekenen. Daar bleef het niet bij, want in de slotfase bepaalde Wouter van Alphen de eindstand op 5-2. Dat betekent dat Westlandia (zaterdag) is uitgeschakeld en MVV’27 doorgaat in de strijd om de Westland Cup.