VIDEO: Haaglanden Voetbal TV met alles over ons E-Sports Toernooi

Haaglanden Voetbal en Sir Winston zijn al jaren aan elkaar verbonden, onder meer met het Haaglanden Voetbal Toernooi voor alle categorieën op het veld. Nu ook een event met één van de dochterondernemingen van Sir Winston, GAMMAX.

Samen met GAMMAX start in 2023 het Haaglanden Voetbal E-Sports Toernooi. Rogier Schmitt van GAMMAX: ,,Wij zien gaming & esports als innovatie op sport en bewegen. De grenzen tussen sport, bewegen, spel, cultuur en entertainment vervagen. Er is veel verbinding tussen fysiek sporten en digitaal sporten. Een vorm van leisure die steeds groter wordt is gaming. Het sociale aspect is erg belangrijk geworden, gamers zoeken elkaar steeds meer op. Daarin willen wij graag faciliteren.”

In ons TV-programma (op het TV-kanaal van Den Haag FM) praat presentator Ton Beije uitgebreid met Rogier Schmitt (onder links op de foto) en Kevin de Vries van E-foot over dit E-Sport Toernooi.

Binnen de amateurvoetbalwereld is er een terugloop in (jeugd)leden, maar voetbalclubs moeten ook innoveren. Hoe denken clubs jeugd meer te kunnen verbinden aan sport, met behulp van gamen? Rogier Schmitt: ,,Dat doen we onder andere door leuke initiatieven zoals de Haaglanden Voetbal Esports Cup te organiseren. Wij hebben verder met Kevin van E-foot, partner van Gammax, een mooi programma ontwikkeld voor amateurclubs om nieuwe leden aan te trekken en om in te spelen op zaken die relevant zijn voor huidige jeugdleden, waaronder dus gamen. Denk dan aan voornamelijk het videospel FIFA.

TV-programma

Kijk vanavond naar het programma op het TV-kanaal van Den Haag FM. Het programma is nu ook te zien op deze website.

Jeugdleden van diverse clubs hebben al ingeschreven voor het toernooi om de Haaglanden Voetbal E-Sports Cup. Blijf niet achter en doe ook mee. KLIK HIER voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven – eventueel samen met je teamgenoten. Let op de inschrijving sluit op 8 januari a.s.

Het TV-kanaal van Den Haag FM te zien in: Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer, via ZIGGO: Kanaal 40   / Caiway: Kanaal 67 (gehele Caiway-gebied)  / KPN: Kanaal 1312 / XS4ALL: Kanaal 1312

Lees verder