ADO Den Haag en RC Mondriaan zetten vruchtbare samenwerking voort

Deze week bekrachtigden Hans Schutte (voorzitter College van Bestuur ROC Mondriaan) en Edwin Reijntjes (Algemeen Directeur ADO Den Haag) hun goede samenwerking door een nieuwe overeenkomst tussen hun beider organisaties te ondertekenen.

Al tien jaar werken de twee organisaties samen en zijn ze ’partners in opleiden en ondernemen’ en ze verlengen dit graag met nog eens vijf jaar. ADO Den Haag ziet het bieden van goede stageplaatsen als een belangrijke en maatschappelijk verantwoorde opdracht en ROC Mondriaan beschouwt het Bingoal Stadion als een uitstekende leeromgeving voor studenten van allerlei opleidingen.

Voorbeeld

Edwin Reijntjes is uitgesproken over de inzet van de studenten: ,,De overeenkomst met ROC Mondriaan is een uitstekend voorbeeld van een samenwerking waarvan beide partijen echt de vruchten plukken. Wij vinden het belangrijk dat onze club een decor vormt waarop de stagiairs van ROC Mondriaan zich verder kunnen ontwikkelen. De vele ROC Mondriaan-studenten leveren in verschillende disciplines een geweldige bijdrage aan onze organisatie en zijn cruciaal voor onze organisatie.”

‘Totaalleerbedrijf’

Ook Hans Schutte ziet alleen maar voordelen: ,,Bij ADO Den Haag hebben we een compleet ‘totaalleerbedrijf’’ voor een diversiteit aan opleidingen waar een grote groep studenten de mogelijkheid heeft om in een goede praktijkomgeving te werken en te leren. ADO Den Haag biedt hierin uitstekende faciliteiten en coaching op de werkvloer en vult daarmee onze eigen docenten aan.”


Bij de foto: Edwin Reijntjes (links) en Hans Schutte tekenen de overeenkomst.

Bij iedere thuiswedstrijd van ADO Den Haag zijn in totaal ongeveer 125 studenten van ROC Mondriaan actief in of rond het Bingoal Stadion. Studenten Beveiliger van de School voor Orde en Veiligheid zetten zich in als servicemedewerker/toezichthouder bij het parkeren, de toegangsverlening en het toezicht. Studenten van de International Hotel & Management School voorzien in de rust en na de wedstrijd gasten van een hapje en een drankje in de businesslounges. In de Bingoal Lounge verzorgen deze studenten voorafgaand aan de wedstrijden een overheerlijk diner en buiten de wedstrijden om wordt de Lounge als leerwerkrestaurant onder begeleiding van een docent gerund door studenten van ROC Mondriaan.

Facilitaire werkzaamheden

Ook zetten studenten van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening zich buiten de wedstrijden in voor facilitaire werkzaamheden. Studenten van de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen lopen stage in de Jeugdopleiding van ADO Den Haag en zijn actief betrokken bij projecten van ADO in de Maatschappij, de maatschappelijke poot van ADO Den Haag. Van de School voor Toerisme en Recreatie spelen studenten een rol in de hospitality en ontvangen de gasten bij aanvang van de wedstrijd en het verder begeleiden in het stadion naar de stijlvolle Ernst Happel Lounge en de Sky Lounges.

(Foto’s: Wouter Kronenberg)

Lees verder