Zaterdag 1B: VUC maakt dubbele cijfers rond in restant tegen DHC

Donderdagavond jl. moest bijna de gehele tweede helft worden uitgespeeld van de op zaterdag 26 november jl. vanwege een blessure van scheidsrechter Cor van Elswijk vier minuten na rust gestaakte wedstrijd VUC – DHC. Beide teams waren op deze avond grotendeels ongewijzigd ten opzichte van het eerste deel, met aan VUC-zijde acht oud-DHC-ers.

Tekst: Wicher Schreuders

De net begonnen ijzel maakte het er niet makkelijk op om Het Kleine Loo te bereiken, terwijl vanwege de vorst en die ijzel werd besloten om het vervolg nu niet op veld 1, maar op het beter bespeelbare veld 2 te gaan spelen.

Glad veld

VUC mocht dit tweede bedrijf beginnen met een inworp bij de middenlijn. Beide teams wilden eerst uitproberen hoe de bal en de spelers het deden op het toch wel gladde veld. VUC wilde rustig opbouwen, maar de jeugdige voorhoede van DHC wilde gelijk de bal afpakken. Dit lukte best snel en binnen een minuut kreeg DHC een goede kans. Na tien minuten zoeken, kwamen beide teams meer in hun spel. VUC speelde vanwege de al in het eerste bedrijf opgebouwde ruime 8-1 voorsprong te relaxed. Mede hierdoor kwam DHC tot leuk voetbal, vanuit een goede opbouw en daarmee tot aan enkele kansen.

Evenwichtiger

Goede doelpogingen van Fatih Ozbilek en Zakaria el Barzouhi strandden echter op VUC-doelman Nick Hasper (ex-DHC). Aan de andere kant was DHC-goalie Ali Dzhidzhi attent bij een doelpoging van VUC. Uit een corner van VUC wist Ivangelo Monteiro net voor de doellijn de bal weg te werken. Uit een aardige aanval scoorde DHC vervolgens de 8-2 door jeugdspeler Naoufal Baddaou. VUC ging daarna in een iets hoger tempo spelen en kwam over links door, waarna de voorgegeven bal werd ingeschoten door oud-DHC-er Jordy Brouwer (foto): 9-2. De wedstrijd werd steeds aardiger, beide teams speelden leuk voetbal. Net voor tijd scoorde VUC toch nog een keer via invaller Tim de Graaf, waarmee het in dit restant 2-1 werd, maar opgeteld bij de 8-1 uit het eerste bedrijf betekende dit een 10-2 eindstand. Het tweede bedrijf was hiermee veel aardiger en evenwichtiger dan destijds het eerste deel. Scheidsrechter Giovanni Jaggan floot vervolgens voor het einde.