ADO Den Haag geeft geen kansen weg maar scoort niet

De tweede competitiewedstrijd onder leiding van Dick Advocaat eindigde zonder dat er werd gescoord. Helaas voor de toeschouwers kwam het nog lager geklasseerde TOP Oss niet echt in de problemen. Het vuurwerk voor het 45-jarig bestaan van Midden-Noord was het hoogtepunt van de avond.

Tekst: Pieter Donath             |          Foto’s: Eric de Wit

De naweeën van de gemiste promotie, het voortijdig vertrek van trainer Dirk Kuijt en de aanstelling van Dick Advocaat waren dit seizoen voor de vrij jonge selectie ingrijpende gebeurtenissen. Vorige week tegen Almere City FC werd met de nieuwe trainer ruim verloren, maar dat kwam mede door de vele gemiste kansen en door de in de zestigste minuut opgelopen rode kaart met een benutte penalty. Thuis tegen TOP Oss moest het vertrouwen worden ‘opgekrikt’.

Versterkingen

De wedstrijd tegen TOP Oss stond in het teken van het goed georganiseerd verdedigen en de nul houden. Dit ging goed, maar helaas ontbrak de stootkracht om tot scoren te komen. Advocaat vindt dat de spelersgroep versterking nodig heeft en zal in de komende dagen de leiding van ADO Den Haag overtuigen om op enkele cruciale posities nieuwe spelers te halen. Ideaal zou zijn als dit lukt voor de start van de derde periode waarin weer een titel is te behalen. Op 13 januari aanstaande start de reeks van negen wedstrijden met de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. De eerste wedstrijd na de korte winterstop is uit tegen FC Dordrecht op 6 januari aanstaande.

Balvast

In het matig bezette Bingoal Stadion startte ADO Den Haag zonder de geblesseerde Thomas Verheydt, keeper Hugo Wentges en Ricardo Kishna en de geschorste Daryl Werker en Gregor Breinburg. Het was TOP Oss dat de eerste twintig minuten het meest balvast was. Vooral middenvelder Stuy van den Herik leefde zich uit, maar tot kansen kwamen de Brabanders niet.

Enige kans

In de eerste helft was het Joël Zwarts, die naar later bleek de enige kans van de wedstrijd kreeg. Halverwege dat eerste bedrijf schoot hij op tien meter van het doel de bal over. In de tweede helft domineerde ADO Den Haag zonder echte kansen te creëren. Pas in de laatste minuut kon Luuk Koopmans zijn geheel witte outfit na een duik enigszins bevuilen. Maar ook TOP Oss-keeper Thijs Jansen had een rustige avond.

Opstellingen

ADO Den Haag:

Koopmans; Hall, Asante, Van Breemen, Absalem, Sellouki (60. De Waal), Klas, Esajas (71. Wehrmann), Severina, Bilate (60. Catic), Zwarts (80. Broekhuizen).

TOP Oss:

Jansen; Pata, van Eijma, Van der Sluys, Piqué, Gunduz, Stuy van den Herik, Beekman (74. Allemeersch), Margaret, Ladan (74. Leidsman), Lake.

Lees verder