O23: Forum Sport pakt punt bij ASWH, RKAVV moet winst laten aan UNA

Forum Sport hield in Hendrik-Ido-Ambacht ASWH op een gelijkspel. Dit kostte de thuisploeg de titel. UNA ging er met de hoofdprijs vandoor na een zege op RKAVV. In de Vierde Divisie verloor FC Zoetermeer van Zestienhoven.

1e divisie B

Voor ASWH waren de belangen groot in het duel met Forum Sport. De lijstaanvoerder had een zege nodig tegen de Voorburgers om het kampioenschap veilig te stellen. ASWH probeerde het spel te maken, maar dat lukte niet echt door het goede spel van Forum Sport, de ploeg van trainer Martijn de Zoete (foto). Na zestien minuten schoot Soufiane Marfouk de 0-1 binnen en ging ASWH daarna onrustiger voetballen.

In de tweede helft kwam de thuisploeg uit een standaardsituatie op gelijke hoogte. Om de winnende treffer te kunnen maken ging ASWH druk zetten met een extra spits. Forum Sport kwam er een aantal keren goed uit, maar beloonde zich niet met een treffer: 1-1.

Door het gelijke spel werd ASWH afhankelijk van het resultaat van het duel tussen RKAVV en UNA. De club uit Veldhoven pakte een 0-1 overwinning en greep het kampioenschap.

4e divisie E

FC Zoetermeer moest in de strijd om de tweede plaats zich gewonnen geven aan Zestienhoven. In Rotterdam kwamen de Zoetermeerders nog wel op een 0-1 voorsprong door een treffer van Joris Bakker, maar op slag van rust kwam de thuisclub op gelijke hoogte. De 1-1 bleef lang op het bord staan, maar met nog een kwartier te spelen produceerde Zestienhoven de winnende treffer: 2-1.