Sir Winston Cup: Vitesse Delft bekert verder ten koste van sv Nootdorp

In de eerste verliezersronde stonden sv Nootdorp en Vitesse Delft tegenover elkaar in het strijdperk. In de rust werd bij een 1-1 stand besloten om de tweede helft niet meer te spelen vanwege de toestand van het veld, maar meteen over te gaan tot het nemen van strafschoppen. Vitesse Delft bleek daarin nipt de betere ploeg.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stil gestaan bij het overlijden van Peter Koele (69), die als vrijwilliger actief was voor sv Nootdorp.

Al kort na het beginsignaal probeerde Nootdorper Lugino Schubert tussen Daan Burgering en Mark de Graaf door te lopen, maar werd door de twee spelers vakkundig net voor de zestienmeterlijn gestopt. Schubert schreeuwde om een strafschop, maar arbiter Omar Moussaoui wees dit terecht af.

Mogelijkheden waren er daarna over en weer. Namens sv Nootdorp kregen Mo Ouarraki en Jeremy Burke kansjes en voor Vitesse Delft waren Richomar Richards en Rick Burgering net niet zuiver genoeg. Met een half uur op de klok gaf Mo Ouarraki een goede voorzet en kon Gillian Pieper de 1-0 aantekenen.

Lang kon de ploeg van coach Marco Jalink niet genieten van de voorsprong. Twee minuten later kreeg Vitesse Delft net buiten het strafschopgebied een vrije trap na een handsbal. Het harde schot van Duncan Sjerp werd goed gered door de 17-jarige Manus te Pas. In de rebound was Rick Burgering alsnog trefzeker: 1–1.

In de rust werd door de coaches Marco Jalink en Ronald Hes besloten om niet verder te spelen op het steeds gladder wordende kunstveld om blessures te voorkomen. Na overleg met de scheidsrechter en de toernooicommissie werden strafschoppen genomen om het duel te beslissen.

Zowel Vitesse Delft (Rick Burgering, Duncan Sjerp, Patrick dos Reis en Hamza el Kaddouri) als sv Nootdorp (Vincent Romeijn, Dylan Ligeon, Jeremy Burke en Swendel Cijntje) schoten de eerste vier strafschoppen binnen. Ook de vijfde strafschop van de club uit Delft werd benut door aanvoerder Daan Burgering. Doelman Lennart van den Hengel werd daarna de held van de middag toen hij de te zacht geschoten strafschop van Mo Ouarraki stopte (4-5).

Voor sv Nootdorp is het toernooi nu voorbij. Vitesse Delft treft in de tweede verliezersronde de winnaar van het duel tussen Full Speed en Wilhelmus, dat gespeeld wordt op dinsdag 17 januari 2023.