O21 Divisie 1: ADO Den Haag O21 na winterstop weer op hoogste niveau actief

Op de laatste speeldag van de najaarscompetitie heeft ADO Den Haag O21 zich gehandhaafd op het hoogste niveau van Nederland. Dat ging niet zonder slag of stoot, want het team van Giovanni Franken (foto) was bij een nederlaag afhankelijk van het resultaat van Willem II O21.

Tekst: Glenn Duijzer

ADO Den Haag O21 ging op bezoek bij PEC Zwolle O21, dat bij een overwinning kampioen zou worden van de najaarscompetitie. Lange tijd hielden beide teams elkaar in evenwicht, maar in de laatste minuut van de eerste helft ging het voor ADO Den Haag O21 toch fout door treffers van Samir Lagsir en Jimmy Kaparos. Eerstgenoemde zou eigenlijk niet bij de wedstrijdselectie zitten, maar was vanwege de afgelasting van Roda JC – PEC Zwolle toch aanwezig.

Afhankelijk

De ruststand was tevens de eindstand. Hierdoor was ADO Den Haag O21 afhankelijk geworden van het resultaat Almere City O21 tegen Willem II O21. In Almere namen de bezoekers al vrij snel een 0-2 voorsprong op de thuisploeg. Op het moment dat het voor de geelgroenen in Zwolle fout leek te gaan, sloegen de gastheren in Almere toe en bereikten een 2-2 ruststand. Na rust liep Almere City uit naar een 5-2 overwinning, waardoor de handhaving van ADO Den Haag O21 een feit was.

Kansen

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus het team van Giovanni Franken moet in de voorjaarscompetitie wel de kansen benutten. Iets dat misschien beter gaat lukken als Fabian Shahaj weer terug is van zijn blessure en Nino Noordanus weer speelgerechtigd is na zijn uitleenperiode aan Excelsior Maassluis. Want in de huidige selectie ontbreekt het aan een spits met een killersmentaliteit.

Opstelling ADO Den Haag

De Koning, Yegen, Ates, Vankan, Owusu (85. Haas), Van Houwelingen (85. Haars), Reinders, De Bruin (70. Gustina), El Karicha, Demir (46. Belarbi), El Hannoudi (70. Achemlal).

Eindstand

De eindstand in Divisie 1 ziet er als volgt uit:
1. PEC Zwolle O21 14-33, 2. FC Groningen O21 14-29 (+26), 3. Feyenoord O21 14-29 (+22), 4. De Graafschap O21 14-20, 5. Almere City FC O21 14-16, 6. ADO Den Haag O21 14-11, 7. Willem II O21 14-10, 8. FC Emmen O21 14-7.

PEC Zwolle O21 speelt aan het eind van het seizoen in de play-offs voor promotie naar de Tweede Divisie. Willem II O21 en FC Emmen O21 zijn beide gedegradeerd naar Divisie 2. FC Twente/Heracles Academie O21 en NAC Breda O21 (van trainer Marvin van der Valk) promoveren naar Divisie 1.