Zaalvoetbal: FC Westland onderuit bij koploper Scagha’66

De zaalvoetballers van FC Westland wisten in de uitwedstrijd tegen Scagha’66 de overwinning tegen Futsal Rotterdam geen vervolg te geven. De ploeg uit Schagen, die als koploper de winterstop ingaat, had letterlijk ‘het geluk van de kampioen’, misschien te vroeg om te zeggen, maar met drie ‘klutsgoals’ en twee eigen doelpunten van Westlandse kant, zat het Scagha’66 in de 7-3 zeker niet tegen.

Tekst: Peter Botman

De Westlanders reisden af met een kleine delegatie en hadden maar twee veldspelers als wissel. De ploeg kwam wel op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van James Dhanai na een snelle combinatie met Mo Maatoug. Scagha’66 kwam op gelijke hoogte nadat James Dhanai de bal van de lijn hield, maar deze tegen doelman Barry Botman aanschoot en het speeltuig zo toch over de lijn verdween. De ploeg uit Schagen liep uit naar 3-1 met opnieuw twee treffers na een scrimmage voor het doel. Karam Boukhari (foto) wist voor FC Westland de ruststand op 3-2 te bepalen, nadat de keeper aan Westlandse kant, Barry Botman, meerdere malen erger had voorkomen.

Hattrick

In de tweede helft kwam Scagha’66 uit een rebound op een 4-2 voorsprong. Na een rode kaart aan Schaagse kant, en daardoor twee minuten een man-meer-situatie voor FC Westland, wisten de Westlanders de aansluitingstreffer te scoren via Mo Mouchih. Zoals al meerdere malen dit seizoen valt het vervolgens niet de Westlandse kant op, maar wist Scagha’66 uit te lopen naar 6-3. Nick Verblauw wist uiteindelijk voor Scagha’66 zijn hattrick vol te maken met een wonderschone volley in de kruising en de eindstand op 7-3 te bepalen.

Beker

Voor FC Westland wordt de tweede seizoenshelft het doel om lijfsbehoud in de eerste divisie zaalvoetbal af te dwingen. Met nog veel thuiswedstrijden en minder verre uitwedstrijden blijft er een hoop vertrouwen in een goede afloop. Eerstvolgende thuiswedstrijd voor FC Westland wordt de 1/8e finale in het kader van de landelijke beker tegen VNS United. De wedstrijd vangt aan om 21.30 uur in de nieuwe thuisbasis van FC Westland, Sporthal Hoge Veld in Wateringse Veld.

 

Lees verder